Svatba v květnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55249 27.1.2012 10:31

Holky je tady někdo, kdo nevěřil na pověry a vdával se v květnu a žije si krásným spokojeným životem :-)? Mě by se strašně líbila svatba v květnu, protože to je pro mě měsíc lásky, ale spousta lidí mě od toho odrazuje :-( Co myslíte :-)?

Díky holky :-) Tak já se teda v tom květnu vdám :-D 5.5. si snad zapamatuje i můj chlop a je to přesně měsíc před termínem :-)) Tak to je další znamení :-))) Jen mě asi chudák nepřenese přes práh :-D

TAk nic holky...květen nám padl, kvůli plného termínu v místě, kde jsme se chtěli brát a taky jsme dostali strach, kdybych se fakt něco stalo a já rodila už :-( Ale předhodila jsem chlopkovi apríla a ten se toho teda fest chytil a už přes 1.4. vlak nejede :-D TAkže se budu vdávat v neděli na apríla...pokud mi to teda matrika nezatrhne zítra :-) tak uvidím :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ze.mi27.1.2012 10:39

    Ahoj, my se budeme brát letos v květnu, na pověry nevěřím, přečti si z čeho vůbec pramení (v téhle době je to pasé). Moji rodiče se brali také v květnu a jsou už spolu 30let!! Klidně se můžete vzít v dubnu, nebo červnu a nemusíte spolu zůstat celý život. Myslím, že měsíc v tom nehraje žádnou roli ;-) Směle do toho!!! :-D

  • no počkej, však pověra ohledně svatby v květnu vznikla "díky" tomu, že dřív se lidi brávali kvůli těhotenství a když to připadlo na květen, mímo se narodilo v zimě a tehdy díky tomu byla i vyšší úmrtnost, ne? tak jsem si to aspoň celý rok myslela já:-D

  • Třeba já se vdávala 1. května, letos oslavíme 8mé výročí svatby a do manželství se nám narodily 3 krásné, zdravé děti, co si víc přát? Zaslechla jsem, že pověra se traduje z dob, kdy život byl o dost těžší než dnes a navíc na děti, respektive sex bylo společensky vyžadované skákat až po svatbě. No a když na to skočily po svatbě v květnu a hned se zadařilo, tak se dítě mělo narodit v době, kdy byla bída největší, jídlo nestálo za nic, málo vitamínů a tak)- a prostě pak byla údajně asi větší pravděpodobnost, že to nedopadne dobře-buď po porodu zemře zesláblá matka nebo dítě..Toho se snad v dnešní době není třeba bát-navíc já už se vdávala jako těhotná:-)

  • petulinkaa1327.1.2012 11:43

    Zalezi jestli veris na povery.Muj tata se zenil v kvetnu.Znam chlapa z prace co se zenil vzdycky v kvetnu a je třikrat rozvedeny,ale vis jak :-) ja osobne bych se v kvetnu nevdavala,na povery docela dam,mnohokrat se mi ruzne povery potvrdili,takze s manzelem jsme meli svatbu v červnu,letos to bude 4 výročí :-)

  • Já bych se v květnu nevdala, jsem pověrčivá:)) Ale jestli ty na pověry nevěříš, tak proč ne? Já byla na dvou květnových svatbách a to před 5ti lety (ti už jsou rozvedení) a minulý rok... ti ještě drží :D

  • ahoj, my s manželem uvažovali taky o svatbě v květnu, ale pan farář tomu zrovna naklněn nebyl, a navíc byl v tu dobu mimo republiku, tak sme se brali až začátkem června. Určitě se neboj a nenech se odradit, budete mít i dost výhod - restaurace na hostinu nebudou tolik zadaný, šaty v salonech volný, a počasí kdy všechno kvete nádherný :-)

  • ta pověra z května pochází ze staré doby, nemusíš se bát, najdi si to na netu.

  • Verousek8927.1.2012 11:22

    Moji známí se berou letos 5. května. Poslední dobou se na to už nehledí, protože je jiná doba a chodí to úplně v jiném stylu. Ale s tím počasím a rozkvétáním teda nevím, loni si pamatuju, že mi v květnu zmrzly venku květiny, protože byl ještě mráz a ještě sněžilo :D

  • Já jsem měla také vždycky sen, že bych se chtěla vdávat v květnu. Pro mě je to nejpěknější měsíc v roce. Taky jsem slyšela, že to nosí smůlu. Ale myslím si, že je to hloupost. Každé druhé manželství se rozpadá a pochybuju, že se všichni ti, co se rozvádí, brali v květnu. Pokud se mají dva lidi rádi, tak je jedno, zda se vezmou v květnu nebo v prosinci :-)

  • Říká se "Svatba v máji, nevěsta na máry". Dříve mladá paní po svatbě obvykle brzy otěhotněla. Děti počaté v květnu se pak rodily únoru, za největších mrazů, což bylo velmi riskantní jak pro matku, tak pro dítě. V dnešních podmínkách moderních porodnic není porod v únoru o nic riskatnější, než kterýkoliv jiný den v roce, a přesto květnových svateb moc není.

  • full.avl27.1.2012 16:02

    Sestra chtěla svatbu taky v květnu, ale nakonec jí v květnu neměla, rprotože u nás v květnu neoddávají. :-D A nikam daleko kvůli obřadu se jim nechtělo a tak svatba byla až v říjnu.
    Ale pokdu chcete v květnu, a půjde to, tak proč ne? však je to vaše svatba , do toho vám nikdo, ale nikdo kecat nemůže. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist