Svatba v CR a i v zahranici,jde to?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68358 17.11.2012 22:19

Holky,prosim,mam dotaz,nevim si rady s jednou veci.e svym pritelem ziju v zahranici,on cizinec ja ceska,chteli bychom se vzit,ale zajimalo by me jestli by slo vzit se v obou zemich?nevite nahodou nektera?dekuji

diky holky,silene jste me potesily a jen se jeste zkusim zeptat,nevite podle ceho hledat na netu toho "urednika" "neurednika" :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj moje sestra je češka, žije v norsku s manželem, který je pákistánec. Svatba byla v norsku, tím pádem jsou již jednou úředně manželé a řekli jim, že další svatbu tady v ČR udělat nemůžou, když už jsou jednou manželé. Tak se rozhodli mít takovou "falešnou" svatbu tady, pro rodinu. Všechno bude jako na svatbě, jen "oddávat" je bude majitel zámečku, kde se budou brát a nebude to oficiální úředník.

  • full.avl18.11.2012 8:45

    Ano jde, ale jen jako obnovení.. říká se tomu obnovení slibu. Můžeš si ho užit několikrát za život. :-)

    Kamarádka se o prázdninách vdávala na Rodosu na pláží, měli tam jen svědky a oddávajícího a září se pak vdala v ČR ze vším všudy. :)

    Obnovení manželského slibu je jedním z dalších nových směrů, který dorazil i k nám do Čech. Nejedná se o svatbu v pravém slova smyslu, ale spíše o svazek duchovní, vyjadřující a podporující vzájemnou úctu, lásku a rodinnou spojitost. Je to určitá forma vyjádření, že manželství splňuje všechny představy, sny a touhy, se kterými pár kdysi vstoupil do tohoto sňatku. Takto symbolicky si ho přejí znova obnovit a upevnit. Lze toho využít zpravidla při příležitosti různých výročí nebo nejčastěji při výročí své vlastní svatby většinou po 5,10,15 a více let vztahu (ale jde i dříve,třeba po měsíci,týdnu).Důvodů pro obnovení manželského slibu je mnoho (těhotenství při 1.svatbě, překonání společnými silami zákeřných nemocí,svatba v cizíně atd.). Ti, kteří se pro něj rozhodnou, ví sami nejlépe, co je k tomu vede a jaký to má pro ně a celou rodinu význam.

  • Zjišťovala jsem toto pro švagrovou, která to takhle chtěla udělat a dle mých informací je to jak píše 68311, bylo mi na úřadě řečeno, že zákon neumožňuje "znovuuzavření" manželství a jediná možnost je "falešná svatba" s "neúředníkem".

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist