Svatba s bříškem nebo s mimčem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47644 18.8.2011 7:59

Tak mám trošku dilema. Před měsícem mě přítel požádal o ruku s tím, že jsme se nakonec schodli, že bychom se vzali příští rok v květnu. Jenže když už štěstí tak vše najednou a já před týdnem zjistila, že jsem konečně po 11 měsících těhotná. No a teď řešíme otázku, brát se někdy v zimě jako těhotná, nebo počkat až se to malé narodí a vzít se pak již s malým mimčem v létě? Máte s tím zkušenosti? Co myslíte, že je lepší? A do kterého měsíce těhotenství, se to případně dá zvládnout (je mi jasný, že nemůžu dopředu vůbec vědět, jak mi bude apod.) Vůbec netuším, jak se rozhodnout, jen tu svatbu nechceme přesunout na neurčito a taky jí nechceme uspíšit z důvodu, že jsme rodičům řekli v květnu a bylo by moc podezřelé, kdybychom to přesunuli na letos.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, ja to mela uplne stejne. uz jsme byli domluveni, ze se vezmem v breznu, ale pak jsem zjistila, ze jsem tehu a termin jsem mela na unor. premysleli jsme o tom a ja dospela k nazoru, ze se rozhodne nechci vdavat mesic po porodu, navic vsechno to zbytecne papirovani.... no, nakonec jsme pripravy uspisili a brali jsme se, kdyz jsem byla v 5 mesici. Byla to parada, do satu jsem se jeste vlezla (mela jsem v te dobe nahore jen 2kg) a rozhodne nelituju. A bylo fajn jit do porodnice jako vdana zena s manzelem (uz pro muj vlastni staromodni pocit:-) ). Svatbu jsem si uzila, jen jsem byla zrejme jedina, ktera nepila, ale aspon jsem nestravila svatebni noc zvracenim na zachode :-)

  • Verousek8918.8.2011 10:09

    Můj bratr s jeho (teď už) manželkou počali miminko v září a pak přišli s tím, že se chtějí vzít... Miminko se narodilo v červnu a oni se brali 3 měsíce po narození mimča a řeknu ti, že to měli fakt honičku, nejen, že museli sehnat hlídání, ale ještě ve svatební den museli převést základní věci (vanička, kočár, cestovní postýlka, pleny, atd.) k paní na hlídání a sami by to nezvládali, takže nakonec svatba byla jedna velká honička a stres, nevypadalo, že by si to někdo užíval, spíš se každý strachoval, aby se vše stihlo... A co moji švagrovou naštvalo nejvíc, že zrovna ve svatební den měli vítání občánků, na které se tudíž nemohli dostavit. Zastávám názor, že je lepší se vzít už jak jsi těhotná, ale já osobně bych nechtěla, aby bylo vidět bříško, takže bych si pospíšila, ale samozřejmě pokud tobě by to nevadilo... :) Jinak bych se připojila k názoru, že mimčo se má narodit manželům :)

  • Určitě bych to nechala na příští rok :) s miminkem to bude hezký... a gratuluju !

  • musíš sama zvážit pro a proti. pro odložení je třeba to, že jsi teď těhu a nechceš, aby to všem došlo, když ji budete dělat dřív. na druhou stranu - jako těhulka si svatbu s velkou pravděpodobností víc užiješ. pokud plánuješ miminko kojit, tak to nebude žádná sranda. já se prvně vdávala se 7mi týdenním miminkem a bylo to poněkud složité - nachystat se na obřad včas, navléct se do šatů a miminko si vzpomene, že chce jíst. miminko, ať chceš nebo ne, tak asi nevydrží být pěkně potichu celý obřad. je to sice zajímavé, mít miminko místo svatební kytice :-P ale přece jen je vše o hodně složitější - vše mu musíš přizpůsobit - režim dne, složení jídla (aby ho to co sníš nenadýmalo) a taky to chce i toleranci hostů, když miminko bude plakat. sestřenka se vdávala loni koncem srpna asi v 6tém měsíci a moc ji to jako těhulce ve svatebním slušelo.

  • micika18.8.2011 9:27

    Ahoj, já se vdávala 4.12 a rodila 12.2.(nekd v osmém) a nevadilo mi to. Ale taky záleží jak ti bude a jakou svatbu chceš, já dlouho nechtěla žádnou a v těhu se mi hodnoty nějak přeměnili ;-) tak jsme se vzali, stačil mi na to úřad a dva svědci, máme pěkné fotky s bříškem a jednou malímu povim že tam je už s námi :-)
    ale bylo mi taky do poslední chvíle těhotenství naprosto dobře, sem se ani necítila být těhotná.

  • Já se teď vdávala ve 4 měsíci a žádný problém, bylo to fajn. Já osobně bych se brala před porodem, asi jsem staromodní, ale ať se pěkně narodí manželům. Ale v dnešní době je to jedno. ale teď budeš mít zase více času na nějaké přípravy a toto, než s malým dítětem. A klidně bych se brala v zimě, venku toho moc nepobudete a pak v sále, je lepší jak je chladno,než když se všichni potí... Takže to bych neřešila

  • Tak já osobně bych to udělala jak jsi těhotná,protože až budete mít prcka tak si myslím,že asi nebude nálada na nějaký vyřizování svatby atd.Ale je to na vašem úsudku jak se na to cítíte.Taky podle toho jestli chcete malou nebo velkou svatbu.Pokud byste měli malou tak s prckem se to da zvladnout.

  • Ahoj, gratuluju k těhotenství a taky bych se vdávala těhotná a klidně v zimě, na počasí vůbec nezáleží a co se týká romantiky, zasněžené fotky jsou stejně romantické, jako rozkvetlý strom ;-). Já jsem na své svatbě těhotná nebyla a taky jsem skoro nepila. Užiješ si krásnou svatbu a miminko se vám narodí jako manželům, bude to praktičtější ;-). Hodně štěstí :-)

  • my jsme se meli brat, otehotnela jsem , svatba nebyla a uz sme se k ni po porodu nedostali - starosti, vydaje , starost o mimi a cas plyne .... uz je to 3 roky .... podle me je svatba s ditetem do cca 5ti let velmi narocna, pokud dite celou dobu nehlida nekdo na koho je zvykle a neni na UM strave.....

  • my jsme se vzali letos v cervnu, mala mela pul roku, byla to krasna svatba, navecer jsem mela hlidani a meli jsme obrad i krtiny zaroven, mala byla druzicka. doporucuji.

  • Tak já to měla nějak podobně... s přítelem jsme se domluvili, že se vezmeme příští rok v dubnu, ale ejhle taky jsem otěhotněla, tak jsme svatbu museli trochu urychlit, protože jsme oba zastáncem toho, že mimi musí příjít do uplné rodiny. A navíc při svatbě musíš řešit spoustu věcí a ještě se tam o mimi starat..nevím nevím. Takže by se bereme v září...to budu na rozhraní 3-4 měsíce...a už se moc těším. Samozřejmě rozhodnutí je ale na vás.

  • gratuluji k tehu...ja jsem 15tt a resim uplne stejnou situaci,ale myslim,ze nejlepsi to bude jeste v tehu uz jsme skoro rozhodnuti,preji moc stesti!!!

  • Martasek8918.8.2011 17:43

    Já se vdávala v 1. měsíci - zamluvili jsme cca 2 měsíce předem datum a během toho zjistili, že čekáme mimi :) Já bych se vdala jako těhu - nebudeš muset odbíhat kojit a podobně a hlavně nebudeš muset běhat na úřady před porodem a řešit, že otcem dítěte je ten a ten. Jako vdaná dáš jen oddací list a je to ...

  • evca.knytlova18.8.2011 17:55

    Těžko radit, to musíte vy vědět jak to víc chcete. Naštěstí jsem tohle řešit nemusela, my jsme si dítko pořídili až 3 roky po svatbě. Ale osobně bych se taky vdala ještě jako těhotná a co nejdříve. To přeci nevadí, že jste rodičům řekli, že se vezmete až příští rok v květnu. Je to přeci vaše věc a váš život a navíc když čekáte mimi, tak si myslím, že by to pochopili. Já bych rozhodně taky nechtěla jít do porodnice jako svobodná, ale to je taky jen můj staromódní názor. Ale rozhodně si myslím, že jak už tu někdo psal, že potom s mimčem to bude šílený stres a honička a bude to šílený. Myslím, že teď byste to měli klidnější. Přeju hodně štěstí a zdravé a veselé mimi :o)

  • za prvé velké gratulace k obojímu, za 2. asi bych to udělala podle finanční situace, ale svatba (malá) se dá zvládnout i v září, říjnu, to ještě není taková zima! záleží na tobě, jak třeba moc piješ nebo tak...ale dá se zvládnout všechno, vem si, že i "slavné" osobnosti se berou třeba v 7.8. i 9. měsíci, klidně bych do toho šla!!!! ať jde mimi do úplné rodiny :-) ještě jednoou blahopřeji!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist