Svatba

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32605 11.8.2011 21:45

Ahoj holky, jakou jste měli svatbu a na kolik vás vyšla popř. jakou by jste chtěli svatbu? Velkou s veškerým příbuzenstvem nebo malou jen se sevědky, popř. s rodiči a sourozenci? Já bych chtěla malou a za ušetřené penízky radši jet na svatební cestu, přítel by chtěl velkou, dokonce chce pozvat rodiče svého švagra i když je moc nemusíme. Tvrdí, že je to rodina a je povinnost je pozvat. Nejradši by se ale neženil vůbec, prej žádný papír nepotřebuje.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8911.8.2011 23:52

    My měli cca 25 lidí - rodiče, sourozence, já strejdu s tetou a synama, dědu, který mě vedl k oltáři a nejlepší přátele. Oslava byla v hasičárně, takže jsme vařili a obsluhovali sami - žádná restaurace. Vyšla nás na 10000Kč a vytěžili jsme kolem 20000Kč. Takže nám 10000Kč zůstalo.

  • ja mela svatbu malou, z me strany tam byl jen bratranec jako svedek a manzel tam mel rodice, babicku a sestru jako svedka.ja delala odvoz, jeste vecer pred tim jsme s budouci tchyni smazili rizky :-) cesala me rodinna znama. celkem i se satama, prstynkama, kytkou i jidlem nas to vyslo na 10000 Kč.Ale i tak to byla parada. Fotili jsme se sami a mame prekrasne vzpominky. Jinak jsme zrovna v te dobe kupovali auto a stehovali se a kupovali uplne nove zarizeni do celeho bytu, tak proto ta svatba takova mala. Puvodne jsem chtela velkou, ale on je to opravdu jen jeden den a je lepsi mit pak svatebni noc na vlastni posteli ve vlastni loznici nez spat nekde na matrackach jeste rok :-) Nadherny a romanticky den nemusi prece nic stat, staci, ze jste jen vy dva spolu, ne?! :-)

  • petulinkaa1311.8.2011 22:05

    my jsme meli cca 40 lidí,převážně rodinu a 10 lidi toho byli pratele,svatba se vsim vsudy vysla na cca 80 000- 100 000kc.Já chtela radci krasnou svatbu se vsim vsudy nez svatebni cestu,tu jsme meli po roce a v Čechách :-) i tak byla krasna,ale svatba pro me byla NEJ! a jaká byla? nadhernaaa,obrad venku,na jednom Zámeckem statku ( Býkov u Plzně),a vše při jednom,obřad venku,foceni na míste,hostina na miste,vse uzavrene mimo mesto,idealni misto,nikde nikdo,pronajatou jsme meli dvojpatrovou hospudku,nahoře hostina,dole bar,tanecni parket,posezení a venku posezeni,pocasi nádherny..vyšlo všechno parádna,pripravy cca 6 měsíců.Jinak v cene svatebni apartman primo na míste :-)

  • My zrovna plánujeme svatbu na příští rok a vypadá to, že bude v zahraničí-ta oficiální, romantická. Zaplatíme to nám a našim rodičům-ti nám půjdou i za svědky - mně taťka a příteli mamča.
    A pak tady budem pořádat sranda svatbu pro příbuzné a kamarády, to už chcem vše na jednom místě a bude to pojato vše vtipně, počítáme tak do 40 lidí. Tam chcem ušetřit, spíš to bude jen jako hostina s DJem. Výzdobu bych si chtěla dělat sama, šaty nechat ušít a pak prodat, ale zatím kalkulaci nemáme a taky nebudem chtít dary, ale peníze, takže by se to mohlo tak trochu zaplatit. Ono záleží taky na prstýnkách, šatech, jestlo chceš hostinu a nebo zahradní grilovačku, jestlli chceš uměleckého fotografa a nebo normálního, jestli Tě bude líčit a česat kamarádka a nebo profík... a tak.

  • svatba ma být vveellikkaa událost je to (snad) jednou za život :-) tak at je to nezapomenutelný

  • Já bych chtěla krásnou svatbu, se svými nejbližšími, rodina a nej. přátelé - počítám tak 30 lidi. Chtěla bych si ten den užít se vším všudy, jet o přeci den D, kdy se žena cítí jak princezna :)

  • My měli cca 40 lidí a vyšlo to na 75 - 80 tisíc, rodiče platili hostinu a my ten zbytek, nás to vyšlo na nějakých 35 tisíc. Přípravy trvaly asi 3 měsíce :-)

  • holky, blbá otázka,ale proč tu svatbu máte tak drahou? Já počítala tak z 30tis :) díky

  • Já byla na stvatbě u sestřenice, měla tam 60-70 hostů, ráno v 11 obřad na úřadě a pak až do 2 do rána hostina, plno jídla, pití, a vyšlo to na jednu osobu 2000Kč ;) takže si to přepočítej, byla to opravdu velká svatba...
    á, protože nemáme moc peněz, bych klidně volila svatbu jen ve 2 a se svědky nebo třeba s rodinou, protože já na žádné takové oslavy apod. nejsem, ani můj přítel ne, takže v tomto bychom se určitě shodli :) ale neříkám, taky by se mi líbila velká svatba jako v pohádce, ale já mám ještě čas, první vysoká a pak svatba :)

  • Já mám názor takový, že na svatbě mají být lidé, s kterými se stýkám, takže příbuzné, které vidím jednou za rok třeba, tak ty jsem ani nezvala. Takže jen rodinu nejbližší, pár přátel a stačilo. Za prvé jsme chtěli menší svatbu - nač zvát plno lidí, raději za ušetřené peníze něco koupíme, nebo někam zajedeme, každopádně nás bylo asi 30 a bylo to ideální. A říkali jsme hned, že si svatbu platíme sami, takže jsme uvítali jen pomoc s přípravami - jinak celé jsme zvládli za cca 2 měsíce - od zamluvení termínu, až po samotný akt.

  • No my sme to nějakým lidem dlužili, protože sme jim byli taky na svatbě a rodinu sme zvali koho máme rádi a prostě čím víc lidí, tím větší zábava. Byli sme na pár svatbách, kde měli třeba 20 hostů a bylo to hrozně nudné... no ale nakonec když sme spočítali, kolik sme vybrali na darech, tak sme byli ještě v plusu :-)

  • My měli cca 30 lidí. 5-patrový svatební dort, 5x malý dort, rolády,150ks-200ks chlebíčků, předkrm šunk. rolka s křen, játrová polévka, svíčková - klasika. Odpoledne ke kávě byly ty dorty a k večeře formou švédských stolů ( miniřízečky, obložené mísy, zelenina, pečivo ) - doproučuji, neboť pak večer je každý tak splácaný, že si rád zakousne jen něco lehkého než nějakou klasickou večeři. No a vyšlo nás to hospoda asi 13000,-, zbytek do těch 7000,- víc určitě ne, protože to platili rodiče napůl a myslím, že dávali každý 10000kč. No a pak kapela ta byla asi za 3000,-Kč. Alkohol byl omezený na výběr cca 10 druhů, přičemž takové ty drahé, co stojí 70,-kč panák, byly normálně na zaplacvení u baru. Známe totiž své lidi, kteří by vyloženě lábali to nejdražší, abychom se prohli. Svatba byla supr, se vším všudy a celkem za suprový peníze. Je fakt, že restaurace nechtěla nic za pronájem sálu, bylo to zdarma. Takže s eplatilo poutze to jídlo a pití.

  • Ahoj já měla svatbu 14 dní spátky vzaly jsme to jednoduše. Cca nás to stálo jen 11tis. A to jsme šly na uřad jen ze svědkama a dcerou. Jinak jsme si udělaly posezení veknu na zahradě. Bylo nás tam kolem 20 lidi. Vše jsme si nakoupily samy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist