Studuje tu někdo kombinovaně VŠ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378025 18.10.2017 22:20

Ahoj, chci zkusit si dát přihlášku na kombinované studium. Zajímalo by mě kde/co studujete (nebo nekdo z okolí u vás) a jak vam to připadá těžké. Dost slyším co škola to jiný přístup.
Také by mě zajímalo jak je to se statusem ,,studenta" v takovém případě v případě že mi je 22let? - tudíž ne přes 26let. Pracuji, ale zajímá mě to. Opět slyším odlišné názory a nevím kam se obrátit. Případně nemáte někdo někoho známého na Policejní akademii v Praze? Zajímalo by mě jak je hodně těžká škola pro ,,civil".
Děkuji za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já studuju Metropolitní v Praze kombinovaně a přitom pracuji na full time (stejně jako většina spolužáků, kterým je teda obvykle kolem 30-40 let). Učitelé si to uvědomují, takže zkoušky se dají zvládnout, vzhledem k tomu, že se na internetu dají najít různé materiály jako několik variant předchozích testů. Přednášky máme 5x za semestr, vždy je to na celou sobotu. Kromě zkouškového je to naprosto v pohodě, no a kolem zkouškového je to prostě mazec - práce, učení, do toho nějaký osobní život, je to vždycky tak 1 měsíc vyčerpávající maraton, ale pak je zase půl roku klid :) teď mě čeká 3. ročník a státnice tak uvidíme. Jinak je to sice soukromá škola, ale rozhodně to nedávají jen tak zadarmo, hodně spolužáků opakovalo zkoušky na několikrát, nebo dokonce v opravném termínu, některé jsou vážně těžké a nebo hodně o štěstí. Pokud jde o status studenta tak to nevím, mě je teď zrovna 26, ale pracuju takže to neřešim.

  • Risu19.10.2017 6:37

    U kombinovaneho, dalkoveho, studia status studenta neni... (stejne jako kdybys byla vdana)

  • Já mám teď dostudováno na Palestře obor wellness specialista (chybí jen DP a státnice). Prolézt školou co se týče zkoušek byla pohoda, fakt to není nic hrozného. Školu jsme měli jak kdy, ale v průměru 1 víkend za měsíc (někdy jednou za 14 dní, někdy měsíc a půl nic). Statut studenta teda bohužel taky nevím, jsem na mateřské a nikdy jsem to nějak neřešila..

  • Ahoj,
    já dělala Produktové inženýrství na Technické v Liberci a žádná sranda to nebyla. Na začátku semestru nás bylo okolo třiceti a po prvních zkouškách ani ne polovina. Bylo to navazující magisterské studium. Měli jsme jednou za měsíc 3 dny od rána do večera přednášky a bylo to proložené i povinnými cvičeními. Podle rozvrhu většinou čt-so. Záleželo i jaké předměty sis zvolila v dalším semestru. Já jezdila z Brna a občas napsali jen týden dopředu, že se bude konat přednáška hosta na univerzitě a je nutná naše účast abychom se dostali ke zkoušce. Nešlo na to reagovat a vzít si včas volno v práci. To stejné zkoušky. Čekáte na výsledek zápočtového testu a napíše vám na poslední chvíli večer, že máte být druhý den v osm u zkoušky. :-) Vlakem abych vyrazila ihned. I se skupinovými pracemi byl problém. Některé věci nešly řešit elektronicky a vyžadovalo to další volno a cestování. Je ale pravda, že na jiných školách a hlavně soukromých to měly kamarádky naprosto jinak. Záleží co si vybereš, ale rozvrhy jsou vyvěšeny vždy na stránkách školy

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist