Studium při rodičovské

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175758 25.7.2016 15:10

Zdravím,
chci se zeptat, zde je tu někdo, kdo studuje dálkově při rodičovské dovolené? Chtěla bych si ještě zkusit něco přisadit k maturitě a tak trochu otestovat samu sebe, zda na to ještě mám. Bude mi 24 a dcerce bude rok. Taky bych potřebovala poradit s výběrem vhodné školy, která tuto možnost má v nabídce. Mám vystudovanou zemědělskou školu zakončenou maturitní zkouškou.
Taky bych byla ráda za nějaké rady a zkušenosti maminek, které jsou ve stejné situaci, nebo nad ní uvažují, abych v tom nebyla sama :)
Tak díky za rady, doufám že mi poradíte a já zjistím, to co bych chtěla vědět.
Díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Riannys25.7.2016 16:48

    Ahoj, a odkud jsi? Já studuju v Praze VŠ, denní studium. Teď jsem poslední týden školy porodila a během šestinedělí dodělala zkoušky. Plánuju studovat dál, zkusím jedno pololetí prezenčně (s tím, že budu chodit jen na pár předmětů, kde se vyžaduje docházka) a když to nepůjde, přejdu na individuál. Dálkově bych asi nechtěla, protože bych tam musela být každej druhej pátek a tak dlouho bez ní bejt nechci...ale záleží zase na škole, někde vyžadujou při prezenčním studiu docházku na všechny předměty...:) Klidně napiš do zpráv, kdyby tě něco konkrétního ještě zajímalo...:)

  • Ahoj, já o tom taky docela vážně uvažuju, během pár dni budu rodit a pak bych chtěla v zimě poslat přihlášku, takže bych studovala jako ty - až malé bude rok. Kamarádka to tak taky dělá a jde to. Je to teda o hlídání malé, musí byt bez ní a je to samozřejmě mnohem náročnější, ale nedá mi to, mluvím o tom už dlouho a manžel mě podporuje :-)
    Můj názor - pokud to nevyzkousis, bude ti to ležet v hlavě a později si to možná budeš vyčitat, koneckonců odejit můžeš vždycky :-)

  • Ahoj mam dva spunty (4 a rok a pul) a mam za sebou prvni rok navazujiciho studia, pristi rok diplomka, statnice.. Je to o tom, jestli mas nekoho, kdo ti bude hlidat dite, kdyz se budes potrebovat ucit. Muj muz ke hlida, kdyz kednou za mesic mam vikend prednasky ale jinak jsem na to sama. Ucim se po vecerech, kdy spi a uprimne, vedet to, nejdu do toho. Tolikrat uz jsem si rikala proc jsem do toho lezla... Zvladam to, zkousky davam ale jsem z toho vycerpana, maly porad v noci nespi, starsi porad nemocny takze 80% roku nebyl ve skolce... Drzim palce, pokud se rozhodnes do toho jit...

  • Jak jsem psala v několika otázkách. Moje mamina přišla do jiného stavu na vysoké. Studovala magisterské studium. Promovala když mi byly asi tři roky. Takže zvládla celou školu s těhotenstvím a pak dítětem na krku a to jezdila z Liberce do Ústí. ;-)

  • Ahoj, já jsem také studovala s dětmi, půl roku po prvním porodu dokonce dvě školy zároveň (jednu prezenčně a jednu dálkově) a nechalo se to. Na té prezenční škole jsem teda jen dodělala pár předmětů, napsala diplomku a udělala státnice, dálkovou jsem pak studovala ještě dva roky a mezi tím se mi narodilo další dítě. Hlídání jsem měla v podstatě jen když jsem dělala zkoušky, jinak jsem si domlouvala individuální docházku a na mnoha konzultacích jsem byla s dětmi. Učila jsem se, když děti spaly. Sice se mi ulevilo, když jsem to všechno dodělala, ale na druhou stranu bylo příjemné, že se člověk intenzivně zabýval také něčím jiným, než mateřstvím a domácností.

  • ahoj, já se dozvěděla, že čekám své třetí mimčo přesně v den, kdy mi přišlo, že mě vzali na VŠ - dálkové bakalářské studium speciální pedagogiky. první dvě děti měly v té době 4 a 1 rok. Rozhodla jsem se, že to zkusím, aspoň jsem se dostala mezi nové lidi :-) rodila jsem ve zkouškovém v lednu, naštěstí jsem všechno stihla. zvládnout se to dalo, státnice jsem dělala letos v květnu, a to se mi v březnu narodilo čtvrté mimčo :-D když najdeš obor, který tě chytne, tak je to paráda...

  • Taky jsem se pustila do studia VŠ s dvěma dětma. Po Bc. jsem nastoupila do zaměstnání a pokračovala na Ing. Chvilkama to bylo náročné, ale vše jsem s podporou rodiny zvládla :) Jestli tě to láká, jdi do toho :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist