Studium po maturitě?!

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32240 1.10.2011 14:48

Ahoj,

mám takový dotaz, letos mám maturovat a rozhodnou se co dál...! Chtěla bych pokračovat ve studiu, ale ne v tom stejném oboru co doposud (Oděvnictví), šla jsem tam jen proto, že jsem byla hloupá a neučila se tzn. že jsem neměla na výběr, když jsem se nechtěla zahrabat na učňák a chtěla jsem maturitu (brali tam bez přijímaček)...

No a teď by mě lákal Radiologický asistent, jenže přijímací zkoušky se dělají z fyziky (kterou jsem na střední měla jen první dva roky) a z biologie (kterou jsem vůbec neměla), tak jsem se chtěla zeptat jestli si myslíte, jestli by se to dalo zvládnout doučit..? Či byla některá z vás byla v podobné situaci nebo dokonce jestli něktrá z vás Radiologického asistenta nestuduje?! Byla bych ráda, kdyby jste mi napsali své zkušenosti popřípadě názory a jestli by se zde našla nějaká studentka radiologického asistenta, tak bych byla moc ráda, kdyby mi vylíčila vše o tom studiu..(jestli ji to baví, co tam dělají, jaký byly přijímačky apod.)

děkuji předem Vám všem a budu se těšit na Vaše příspěvky!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek891.10.2011 15:20

    Ahoj, myslím si, že doučit se to určitě dá. Znám hodně lidí, kteří ze střední na vysokou školu změnili obor a zvládali to skvěle. Důležité je, aby sis od dané vysoké školy (v tvém případě oboru Radiologického asistenta) zjistila informace, co požadují k přijímacímu řízení, myslím dané okruhy jednotlivých předmětů z Biologie a Fyziky, většinou se to týká učiva střední školy. Když si seženeš učebnice z Biologie a Fyziky o kompletním učivu střední školy, naučíš se to a budeš mít zájem studovat, tak určitě šanci máš :) Také je dobré, když vysoká škola uveřejňuje vzorové testy z přijímacích zkoušek na internetových stránkách, tak aby sis testy zkoušela, abys poznala, jakou formou testy probíhají a tím měla větší šanci na úspěch :)

  • Doučit se to určitě dá. Já mám taky maturitu z oboru oděvnictví a vejšku mám sociální politiku. Taky jsem se bála jít k přijímačkám (bylo tam dost holek co měli maturu ze sociálního odvětví, tak měli výhodu oproti mě holce z textilky), ale zmákla jsem to. když tě ten obor zajímá, tak se to doučíš, i když ses tomu předtím na střední škole nevěnovala. Držím ti palce.

  • Já teda jsem na zdravotnickém lyceu, kde taky bralio bez přijímaček, nešla jsem tam sice z důvodu toho, že by se mi přijímačky dělat nechtěly, ale chtěla jsem odjakživa na medicínu. Těď jsem zjistila, že mě baví chemie, taky letos maturuju a farmacie vydává přímo svje skripta, kde jsou testové otázky, které se na těch přijímačkach objeví, z BI je jich 1500, FY 1500 a CHE 1500 otázek, takže se zkus kouknout, jestli něco takového nevydali na tom Radiologickém asistentovi ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist