Stres, bolest žaludku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408912 18.6.2020 12:08

Pěkný den,

prožívala jsem teď docela náročné období. Od chvíle, co nám zavřeli školy, jsem byla snad každý den ve stresu, jsem totiž maturantka. Měsíc před maturitami jsem se do učení pustila na 100 %. Vždy jsem měla vyznamenání, i čtvrtý ročník jsem tak došla. Poslední týden před maturitou mi bylo neskutečně špatně, ale alespoň jsem jedla. Maturitu jsem udělala, tři předměty na výbornou, ale u dvou jsem si vytáhla přesně to, co jsem nechtěla. Maturitu mi dali, i když si myslím, že jen z milosti, že jsem dřela celou střední. Měla jsem z toho ale radost jen na chvíli, protože mě mamka neskutečně potopila, že jak jsem si to mohla dovolit a že to ani nikomu nemám říkat. Takže ze mě nic neopadlo, jsem ve stresu, je mi špatně a neumím poradně jist, jak mě bolí žaludek. Vím, že to není správné, rychle tak člověk může začít mít problémy s příjmem potravy. Neporadili byste mi něco, co by mi pomohlo na žaludek, třeba i na ten stres? Moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A z těch dvou předmětů jsi měla co? Já jsem maturovala 2 roky zpátky. Na základce jsem se učila dobře, maximálně 5 dvojek. Na střední to bylo horší, ale měla jsem nejhůř 3 z těch těžších předmětů (akorát jednou 4 v prváku v pololetí z občanky, protože byl učitel dost nefér). Maturitu jsem udělala se stejnýma známkama jako jsem měla za celý 4 roky. Až na odbornej předmět, kde jsem mívala 1 nebo 2 a z maturitní zkoušky jsem šla se 4. Učitel si na mě zasedl, možná by se to dalo považovat za sexuální obtěžování. A samozřejmě jsem to doma taky schytala, ale spíš od babičky. Babička do mě prostě kvůli všemu reje, nevěří mi, nic jí není dost dobrý. Já vím, že se to lehce řekne, ale nic si z toho nedělej. ;) Měj radost, že tu maturitu máš hotovou a asi i s dost dobrýma známkama, když máš 3 jedničky. A jestli půjdeš na VŠ, už se tě nikdo na maturitu ptát nebude. Já jsem vysvědčení ukazovala akorát na první brigádě, kam mě ale vzali ještě před tím, než jsem vysvědčení fyzicky měla. Vůbec nemáš proč se stresovat, zvládla jsi to hodně dobře. :) Zkus jíst aspoň po menších porcích častěji, ať z toho nakonec není něco horšího. Žaludek tě bolí ze stresu. Udělej si den pro sebe, odpočívej, den si něco dobrýho, odměň se nějak. Já jsem třeba teď po konci zkouškovýho na VŠ strávila 3 dny v posteli a koukáním na netflix :D Ve stresu jsem byla taky hodně.

  • lucka1425.7.2020 11:54

    Asi přesně vím, jak se cítíš. Také jsem letos maturovala, bylo to takové hodně nejasné, jak to vlastně s maturitami bude kvůli té koroně a pořád jsem byla v nejistotě. Pořád jsem byla rozklepaná a nevěděla jsem, co s tím. Nakonec mi kamarád poradila, že bych si mohla zkusit koupit CBD olej, dávat si ho před spaním a skutečně mi to pomohlo, tak to vyzkoušej ;-) Objednala jsem si ho ze stránek https://www.cibdol.cz/ a mělo by to být to nejkvalitnější na trhu.

  • MagdaRadilka812.1. 21:22

    v první řadě je potřeba eliminovat stres. Naučit se pracovat s věcmi, které jsou kolem tebe a přináší ti potíže. Já vím, lehko se to říká, ale jde to. V první řadě začni pořádně odpočívat. JEstli ti to nejde, zkus Krupa Kratom z https://www.adamkrupa.cz/ . Mně vždycky pomůže, když se nedokážu uvolnit. Odpočinutá budeš dokázat snáz všemu čelit. A na ten žaludek zkus bylinkové čaje. Heřmánek, meduňka, řepík nebo zázvor :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist