Střední škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72658 2.1.2013 9:21

Ahoj holky je mi 24 a chtěla bych si dodělat vzdělání jsem jen vyučená chtěla bych maturitu a možná i vysokou ale chtěla bych i děti dá se to zvládnout vše dohromady? Je tu mamča co to takhle má?;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko2.1.2013 10:27

    Zkušenost s tím nemám, ale v zásadě hlavně záleží, co za obor by sis vybrala a jaké máš možnosti hlídání. Já jsem ráda, že jsem to absolvovala vše popořadě za sebou. Hlídání dítka žádné, obor náročný na laborky, kde jsem poslední roky studia trávila celé dny. A nahradit to nijak nelze. S dítětem si to nedovedu představit. U nějakého humanitního studia by to mohlo být víc v pohodě. Kdybys kojila a mimčo bylo na Tobě hodně závislé či nespavé, zejména první půl rok by byl s mimčem dost náročný - ten bývá i tak, protože je to zcela nová zkušenost a nějakou dobu trvá, než se s tím člověk zžije. Dodělala bych si na Tvém místě tu maturu, tolik času to zas nezabere, i kdybys o tu dobu posunula mimčo. A s VŠ bys pak viděla, jestli se do ní pouštět při dítěti; nereálné to rozhodně není.

  • Ahoj, já jsem si začala dodělávat vyšší odbornou školu. První ročník jsem dodělala těhotná, teď jsem ve druhém ročníku a malé budou 3 měsíce. Už mám dvě zkoušky za sebou a ještě hodně před sebou :( Je to náročné, ale zatím se držím. Myslím si, že když opravdu budeš chtít, tak se to zvládnout dá :)

  • Martasek892.1.2013 10:33

    Já si teď dávala přihlášku na VŠ - dálkově. Mám 18-i měsíční holčičku a od května se chceme snažit o druhé. Takže když se vše zadaří, začnu studovat už těhotná. Chci udělat rok, pak rok přerušit a zase 2 roky studovat. Mám na to teď nejvíce času, takže se na to chci vrhnout. Bude to docela síla, ale chci studovat konečně obor, který chci, předtím mě vzali jen jinam a to mě nechytlo. Jak to bude s hlídáním, nevím, zatím ten rok by měl být v pohodě a pak se uvidí. Každopádně když to nevyjde nevadí, nutně to nepotřebuji, ale ráda bych dělala to, co chci už x let :)

  • mám kamarádku, která začala studovat při dětech ( 4 kousky a pořídili si páté) a chlapem přes týden odjetého v práci. Střední spec. pedagogiku a ted pomalu končí vysokou. Po mateřské s nejmladším u studia i pracuje. Asi se to zvládat dá, ale nechápu jak v tomhle případě :-)

  • Ahoj :) já jsem těhotná a dálkově studuji VŠ - rodit budu v dubnu (nyní mám za sebou 2 zkoušky). Ted to ještě jde, když nemám dítko, ale mám spoustu kamarádek, co s dítětem vystudovaly... takže jde to... je to náročné, ale jde to :) tak uvídíme :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist