Střední škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424875 4.6.2020 17:30

Dobrý den, dceru čekají v pondělí přijímačky a má z toho nervy..má strach, že se nedostane ani na jednu školu, dceři nejde moc matematika a češtinu většinou dává na 36 bodů..měla jednu 4 z matiky :(( no a dávala si přihlášku na fotografickou a hotelovku.. potřebuje nějaké dobré známky na hotelovku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha4.6.2020 19:34

    To by měla mít uvedené na webu konkrétní škola nebo to minimálně mělo přijít v podmínkách pro přijetí, jakou váhu má pro ně vysvědčení. Teď mi ale připadá trochu pozdě to hledat, spíš je potřeba dceru uklidnit a podpořit, ať na svoje známky nemyslí a prostě to zkusí zvládnout, jak nejlíp to půjde, nevzdává se. A třeba i říct, že se svět nezboří, když to nedá, vždycky se dá vymyslet náhradní řešení.

  • Na hotelovku si myslim, ze zas tak dobré známky být nemusí.. Každopádně pokud ji nejde matematika, tak vím, že je tam dost účetnictví, tak aby neměla problém s tím. Já bych na vašem místě hledala obory, kde je minimum té matematiky, třeba jen 2x týdně a nebere se na ni pak takový zretel.. Ale co tak obecně vim, tak hlavní je výsledek z přijímacích zkoušek a na vysvědčení se pak už jen přihlíží, takže tam zas tolik nezáleží, jaké známky měla, max ji to dá nějaké plusove body

  • Na strankach skoly se nic nepise?
    Na dni otevrenych dveri jste si nezjistovali?
    Zkusila bych tam zavolat nebo se poptat zaku v okoli..

  • jako 36b/50b a to v klidu a doma není zase taková sláva jako ve stresu na přijímačkách - obvykle bývá výsledek o něco horší.
    obdobně pokud má problém s matikou je poněkud pozdě nad tím přemýšlet ve chvíli, kdy už má přijímačky, ale řeší se to ve chvíli výběru školy - a to jak zaměřením tak kontrolou co a jak se boduje na vysvědčení.
    dcera s matikou problém neměla, zkušební testy z maturity dělala bez větších problémů a nakonec na ostro to dost pokazila.
    a co dělat? jsou školy, kde ji přijmou i s horším výsledkem, ale až když nebudou mít naplněnou kapacitu.

  • lucka1423.10.2020 19:41

    Moje dcerka byla vloni také z přijímaček hrozně vystrašená, bála se toho, že se nedostane ani na jednu z vybraných škol a bude muset snad nastoupit do práce, apod. Nakonec ji hodně pomohlo, když si mohla vyzkoušet testy nanečisto v školském prostředí od https://www.to-das.cz/ a dopadlo to tak, že se objevila v první desítce top řešitelů na obou školách, takže si mohla vybírat :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist