Střední škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377751 4.11.2017 21:43

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Budu si dávat přihlášky na střední školy, ale nemůžu se rozhodnout, kam chci více. Chtěla bych si dát přihlášku na zdrávku a z toho jít na vysokou školu studovat psychologii. Také bych chtěla na bezpečnostně právní školu, z toho na vysokou studovat kriminalistiku. A také bych chtěla na uměleckoprůmyslovou školu Anežky České, kde bych malovala obrazy popřípadě navrhovala reklamy a podobně. Kriminalistika je můj sen, psychologie také a být umělkyní chci asi ze všeho nejvíce, ale má to i své nevýhody. Chtěla bych se mít v budoucnu hezky v tomhle ohledu. Co by jste si vybrali vy a jaký se váš názor? 😇

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka24.11.2017 22:29

    Šla bych na gympl - tam budeš mít 4 roky čas se rozmyslet, poznat lépe některé předměty a je to lepší start na psychologii i kriminalistiku než jiné střední školy. S uměleckou školou je myslím těžké se uživit, ale může ti to zůstat jako krásný koníček.

  • Ty školy, které uvadis jsounopravdu úplně každá jiná. V zásadě si můžeš podat přihlášku na všechny 3 (na té umělecké stejně budou i talentové zkoušky) a uvidíš, co vyjde.
    Dcera chtěla na SŠ grafickou nebo bezpečnostně právní.dostala se na tu druhou a je spokojená. Jen je potřeba říct, že je fyzicky narocna a není určena pro někoho se zdravotním problémem.
    Gymnázium nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Záleží i na studijních výsledcích na ZŠ, ale lepší oborové zaměření na SŠ než všeobecný rozhled z gymnázia, protože ani ten nezaručí, že na VŠ to bude výhodou. A lepší dobrá SŠ než průměrné gymnázium.

  • Eva104.11.2017 23:16

    Ahoj :) já jsem teď v prváku na zdrávce, záleží teda na jaký tam chceš jít obor, já jsem teda na zdravotním asistentovi, ale je tady určitě těžká somatologie, jinak je v prváku všechno docela v pohodě :)

  • Petrakim5.11.2017 7:44

    První a druhá volba je myslím v pohodě.umělecká je dle me k ničemu.jako umělec,co maluje obrazy a navrhuje reklamy je zbytecny luxusstudium vysoke.právě s grafickými editory jde se naucit pracovat i bez školy.a malovat obrazy to stejne.na gymnazium,co tu přede mnou paní doporučila,bych ja nešla.nemáš záruku,ze se dostanes na vysokou a jestli se ti po absolvování střední vůbec bude chtít pokračovat dál.

  • Taky bych asi raději volila spíš tu zdravku. Naše dcera se na ni letos také chystá a myslím si, že to je dobrá volba. Jen teda má prý hrozný strach z přijímaček, tak snad je zvládne. Dost uvažuji nad tím, že jí zajistím nějaký ten přípravný kurz. Něco jako je třeba toto https://www.to-das.cz/ Díky tomu by z toho pak nemusela mít takový strach.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist