Strava při kojení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56688 18.12.2013 18:58

Ahoj zkušenější maminky,které jste kojily-kojíte.. Chtěla by jsem Vás poprosit o jídelníček,co jíst,když plně kojím dvoutýdenní holčičku,aby neměla bolavé bříško a které jídlo zvyšuje tvorbu mléka? Předem Vám moc děkuji ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemely by se citrusove plody, kvuli alergii, a co se tyce prdiku tak obecne nenadymave veci : piti jedine neperlive a jinak obecne zkouset jist den dva jeden druh a kdyz to bude dobry tak jist kdyz ne nejist, tohle je asi nejlepsi zkouset ale jednotlive.
    Treba ti pomuze tohle, ja teda jim dost dietne, protoze mala se ze vseho osipe, ted uz je to lepsi tak postupne pridavam veci. Ale cokoliv co nadyma nejim, me to dela zle takze mala prdiky nema, prvni mesic jsem pouzivala kapicky a ty pomahaly.
    http://www.dietologie.cz/poradna/potraviny/strava-pri-kojeni/strava-kojici-matky.html treba ti pomuze tohle.

  • jsem přesvědčená, že za koliky může nedostatečně vyvinutý trávicí systém, ne to, co maminka jí (jsou maminky, které nejí skoro nic, hlídají se jako blázen a stejně dítě bolesti bříška má) ... jím všechno, včetně zelí a čočky a pod. ... dávám od narození probiotické kapky, aby se trávicí systém co nejdříve optimalizoval, navíc si myslím, že to má i příznivý vliv na imunitu ;-)

    většina maminek má asi jiný názor, mají vypozorované, že to či ono dělá miminku špatně ... snažím se to moc neřešit a zatím ok ;-)

  • Borlova18.12.2013 23:30

    Já se při Dáňovi omezovala a fakt nejedla nadýmavý jídla, nejedla čerstvé pečivo, nepila perlivou vodu a prdy měl stejně. :-(Takže teď se po porodu asi na to vykašlu a nebudu se omezovat, když to stejně nezabíralo :-( Ale uvidím. Zkus to a uvidíš, zda to pomůže;-) Jinak kuli tvorbě mlíčka by si měla hlavně hodně pít, nebýt ve stresu, můžeš pít třeba podporující čajíky. A prostě jíst, hlavně zdravě s vitamíny, všechno jde pak do mlíčka.;-)

  • Ze začátku jsem se docela hlídala. Měla jsem strach si dát čerstvé pečivo i spoustu druhů zeleniny. Malou během prvního měsíce bolelo bříško jednou (ve 2. týdnu) po kynutých koláčcích, co jsem snědla. Jinak na bolesti netrpěla a já na konci prvního měsíce přestala jídlo řešit a od té doby jím cokoli (akorát luštěniny moc ne, ale asi už je normálně jíst začnu) a žádný problém nebyl, ať už bříško nebo alergie. Určitě i míň piju než na začátku a na množství mlíka to nijak vliv nemá (malá má 4,5 měsíce a plně kojím). Dopoledne piju kojící čaj s jestřabinou, odpoledne si dám občas Caro a prý na mlíko pomáhají mandle :)

  • Ono asi hodně záleží na miminku. Já jím naprosto všechno, jen citrusy se snažím trochu omezovat a nevím co to je u malé nějaké bolavé bříško. A to je nám přes 4 měsíce. Už jsem lěa i zelí a květák a podobně a opravdu nic. Takže spíš vyzkoušet co na to miminko a popřípadě spíš nasadut nějaké kapičky než se trápit stravou. A čekat než z toho vyroste :-) Přeji příjemné kojení :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist