Stolice u miminka, koupani ve vane

Otázku položila: OveckaVeru 3.5.2019 19:10

Ahoj holky, chci se zeptat.. maly (necele 3 mesice) mi kakal vetsinou jen jednou týdně, paní doktorka rikala ze je to v poradku a uplne normalni. Ted mi ale zacal kakat kazdy den, uz ctyri dny. Cim to muze byt? Je to hloupa otazka ja vim :-D ale je mi to k nemu nezvykle :-) navic je i trochu plactivejsi nez obvykle, hrozne slinta.... Mohly by to byt i zuby? Nebo nemam si takovych změn vubec vsimat? :-)
A taky jeste otazka - kdy jste zacaly sve ditka koupat ve velke vane? :-) maly uz na vanicku zacina byt tak akorat a u koupani zacina byt takovy nespokojeny, protoze uz nema takovy prostor aby ,,plaval,, :-). Nekdo mi ale rikal ze male miminka by se nemely koupat ve velke vane - uz nevim proc, nevim jestli to není nějaký kec, radsi se teda ptam :-)
Tak diky za odpovedi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jak se mi zdálo, že jsou děti na vaničku velké, tak jsem je dala do velké. Nikdy jsem o žádném problému s tím spojeném neslyšela ani žádný problém nebyl:-)
    A ohledně kakání, ono se to mění, syn mi kakal každý den klidně i 3x, dcera 14 dní vůbec, předpokládám, že kojíš, když to tak pěkně beze zbytku tráví. Tím pádem bych to nijak zvlášť nekoumala, pokud pěkně pije. Frekvence stolic se mění, není to nic špatného, a i kdyby to byl nějaký střevní infekt, tak zase - pokud pije, nijak se to neřeší, mateřské mléko si s tím poradí.Na zuby bych řekla, že je ještě brzy, ale výjimečně i to je možné.

  • U prvního dítěte jsme vaničku používali do 3 měsíců,pak šlo do klasik vany.U druhé vaničku vůbec a šlo rovnou na lehátko do velké vany.Co se týče kakání,u kojenýych dětí je to normální,že kakají méně,ale podle příznaků se už zuby projevovat můžou.U nás to začalo ve 2 měsících a ve třech měsících a kousek byl první zub venku.

  • Ted mi takové otazky prijdou úsměvné, ale na zacatku u maleho miminka jsem byla podobná. Ted spoustu věcí neresim a u druheho taky resit nebudu.
    Jinak jak psaly holky. Kakani se ruzne mění.
    Moje slintala od čtyř mesicu, kazdy říkal, ze to budou zuby a prvni mela az v roce...
    Do vany dej kdykoli uznáš za vhodné. My mame sprchový kout a vanicku jsem musela vyuzivat dlouho a ne vzdy to bylo pohodlne. Co bych dala za vanu.
    Jinak dej na svoji intuici a kasly na to, ze jsi nekde neco slysela, četla. A užívej miminka, deticky rostou tak rychle:-)

  • sono23.5.2019 22:44

    Kľudne vo veľkej vani, prečo nie?
    Mali sme aj také lehatko. A kľudne zuby. Dcéra mala v 3 mesiacoch už spodný jednotku vonku, neviem ani ako. Ale áno viac slinila a strkala palce do úst ináč nie

  • terryk4.5.2019 15:11

    Ahoj, k tomu neklidu. Kolem toho čtvrtého měsíce cca si děti začínají cpát ručičky do pusy a slintat. Říká se, že to dělají zuby. Možné to je, každopádně to neznamená, že by vylezly za týden, může to taky trvat pár měsíců. Kakani je normální, kojene děti to tak mají, někdy čtyřikrát denně, jindy deset dní nic. Jinak s tou vaničkou jsi mě pobavila, moje děti se do ní vejdou obě i teď v pěti a dvou letech :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist