Stolice a hemoroidy po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #316577 5.7.2018 22:02

Zdravím, jsem měsíc po porodu a stále bojuji s nepravidelnou a tuhou stolicí a následně s hemoroidy. Po porodu jsem používala glycerinové čípky na stolici a hemagel procto čípky na hemoroidy. Přišlo zlepšení a tak jsem si myslela, že už je vše v pořádku, ale od včera jsem tam, kde jsem už byla. Po prvním porodu jsem si dost vytrpěla s hemoroidy, několik nocí jsem probděla vsedě na křesle, ležet jsem nemohla, než jsem se odvážila k lékaři, teď to řeším hned čípky,protože tu bolest už nechci....no teď tedy k otázce, je nějaká strava, potravina, která by mi mohla pomoci? Aby mě to prohánělo na WC častěji než jednou za 4 a více dní? A ještě nějaké jiné účinnější čípky na hemoroidy neznáte? Moc děkuji za pomoc.

  • 05.07.2018 22:57:14 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,takový potíže bohužel dobře znám.Osobně mi HODNĚ pomáhalo sníst každý den velkou misku ovesných vloček-třeba i těch zapékaných,prostě vloček.A taky je dobré psylium.Koupíš v lékárně jako prášek a hodně zapíjíš vodou-je to čistě přírodní.A pak takové babské rady jako šťáva ze švestek..jsou toho plné internety.Čípky jsem nepoužívala,páč mě desila ta představa něco zavádět..ale přítel byl spokojený se značkou Faktu. Držím palce,je to opravdu trápebí8-.

  • Marlena5.7.2018 22:55

    Mně pomohla strachova mast a strachovy čípky. Jen nevím, jestli se to dá sehnat v lékárně běžně. V Brně je/byl machr na hemeroidy MUDr. Strach a vyvinul vlastní mast. Doporučila mi ji PA hnedka po porodu, že nic lepšího není. Kupovala jsem je v lékárně nemocnice U Milosrdných bratří v Brně.

  • buccaneerka25.7.2018 23:06

    Já jsem dva a půl týdny po porodu, jím skoro každé ráno misku mléka s cereáliemi, večer piju půl litru kakaa, přes den se snažím sníst 3-5 porcí ovoce, hlavně banány, teď broskve, nektarinky a piju hodně tekutin, tj. aspoň dva litry, z toho ráno a večer kojící čaj. Na záchod mě prožene tak jednou denně, stolice měkká, bezbolestná, a to i přes velké šití zvenku i zevnitř.
    Čípky mám v lednici, ale zatím nebyly potřeba.

  • Hodne tekutin a hodne vlakniny. Nic jinyho nepomuzen mekci a castejsi stolici. Mozna zkus pit magnesie, protoze horcik taky zmekcuje stolici. Jinak me hemeroidy po lrvnim porodu zustaly a krvaci a zlobi do dnes. Kdyz je nejhur, jdu si k doktorce pro detralex. Ten pomaha hodne a rychle.

  • sisterrys6.7.2018 17:25

    Ahoj, taky jsem to po porodu tak měla, bez čípku ani ránu. Jedla jsem švestkové přesnídávky, ale moc to nepomáhalo. Teď k druhému porodu si hned do porodnice chystám koupit lactulosu ;-). Hemeroidů se od prvního těhotenství nemůžu zbavit (naštěstí mě nijak netrápí, nesvědí, nekrvácí), teď v druhém přibyly další. Určitě to budu řešit s lékařem nějakým zákrokem, jen nevím, jestli teď po druhém nebo ještě počkám, co s tím vyvede třetí dítko ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist