Štítná žláza v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76608 17.1.2013 10:49

Ahoj těhulky, máte zkušenost prosím? Beru letrox 25 od začátku těhotenství ( v té době jsem nevěděla že jsem těhotná) a mam si prý akorát dojít na krev do 20 týdne jak výsledky vypadají ted v těhotenství (ihned zítra si tam dojdu).Také všude píšou že dávka by se neměla upravovat. Ale na krabičce je napsáno že to nesmí brát těhotné. Máte zkušenost?

tak dr zvýšila dávku 3x týdne 50 a jinak 25, na kontrolu mam jít až 3 měsíce po porodu. Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek17.1.2013 11:06

    Ahojky, dávka se naopak musí upravit, protože místo jednoho čerpáte z dodávaného hormonu dva. Proto mi navýšila doktorka Letrox hned, jak jsem jí řekla, že chceme mimi (brala jsem 5x25 a 2x50, zvýšila na 75 denně) a když jsem tam byla po prvním pozitivním testu, navýšila mi ho až na 100 denně! A k tomu mi od 3. měsíce přidala i Jodid, který je taky pro vývoj mimi nezbytný. Nedávno jsem byla na kontrole krve (teď jsem 27tt) a lehounce mi ještě dávku navýšila na 6x100 a 1x150, protože jsem měla mírný nedostatek, takže to určitě řeš..

  • Já teda beru letrox 25 každý den a dr. ani neříkal,že bych měla chodit na kontroly. Napsal mi ho už když jsem byla těhu a po porodu si tam skočím znova. Snad se tím nic nezanedbalo... Ani mě nenapadlo,že by se dávky měli upravovat.

  • Také beru letrox nebo euthyrox a v příbalovém letáku je napsáno, že se má pokračovat v užívání přípravku v těhotenství i při kojení, ale má se navštívit lékař, protože může být nutné upravit dávku-většinou tedy spíše zvýšit (brala jsem ho při všech 3 těhotenství, beru 100vku, ale u mě navýšit-změnit dávku nebylo nikdy nutné, byla jsem na odběru úplně na začátku a pak po měsíci-dvou po celé těhotenství).
    Je tam ale také napsáno, že pokud se naopak používá pro léčbu nadměrné funkce (já mám sníženou), tak lékař může doporuči ukončení léčby v případě těhotenství.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist