Steptokok a porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410677 10.3.2020 12:11

Dobry den vsem. Dnes mi prisel nepekny vysledek, ze mam pozitivni nalez ze steru na streptokoka. Dnes jsem 36+6. Vcera jsem byla na prvni kontrole v porodnici, kdy mi rekli, ze co se mnou, kdyz jeste nemam prave vysledky a ze sice vypadam, ze behem dvou dnu neporodim, ale kdo vi, kdyz to bude druhy porod a zcasti jsem uz otevrena.
Po te zprave jsem zacla totalne zmatkovat a to i kvuli tomu, ze mam alergii na pichany penicilin.. Nevim, co mi chteji pri porodu dat :(
Navic me brutalne zlobi poslicky a vsude pisou, ze neni vhodny porod pred 37.tydnem. Jenze ukoncenym nebo jak? Vite nekdo?
Mam se bat moznych nasledku pro dite? :(( Desi me to.
Prvni dite se narodilo se srdecni vadou a samozrejme jsme ho neustale pozorovali, ale po tomhle? Se asi zhroutim nebo nevim...:( Jeste v kombinaci s tim, co se deje ve svete a u nas :(
Jsem na pokraji sil... kdyz si predstavim, ze prvni syn se prave pri porodu zasekl na chvilku hlavickou v porodnich cestach :((

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně je důležité, aby to věděli, že máte alergii na penicilin, určitě mají nějakou náhražku..porod před 37tt není vůbec nevhodný, rodí se dětí i mnohem dříve a jsou úplně zdraví :) samotná naše porodní asistentka, co vedla kurz, se narodila ve 32tt a je naprosto zdravá a sama říká, že je lepší když dítko vyleze dřív samo, než když ho pak uměle vyhání :D :) ...buďte v klidu, dejte si teplou levandulovou koupel, nohy nahoru, ať z vás odplave stres :) protože když je v pohodě máma, jsou v pohodě všichni z rodiny, včetně miminka :)

  • měla jsem v obou těhotenstvích pozitivní stěry na streptokoka.
    v 1.těhotenství mi po odtoku plodové vody píchali v pravidelných intervalech injekce s atb, až do doby porodu dítěte.
    v 2. těhotenství těsně před tím, než mi píchli vodu, tak jsem dostala infuzi atb s dobou trvání účinku 6h, a pak ještě jednu s dobou 4h.
    obě děti byly naprosto v pohodě.
    Antibiotikem první volby je penicilín. Při alergii matky na penicilin se podává klindamycin.

  • U obou dětí jsem měla pozitivní stěry, jako tady přede mnou.
    První šel císařem ve 41+5, nechtělo se mu ven.
    Druhý byl vyvolávaný a nestihlo se krytí atb. a malý to zvládl v pořádku. Napíchli mi atb. asi hodinu před tím než se maličký narodil a vše bylo v pořádku. Možná to byla náhoda, ale bylo vše dobré.
    Držím vám palce ať vše proběhne v klidu a v pořádku a jste oba(obě) v pořádku. Držte se!
    Že máte už teď poslíčky nemusí znamenat, že zítra rodíte. Je spousta žen, co je mají už od 36. týdne a přenáší.

  • almi10.3.2020 23:09

    Já bych se tak moc nebála. Také jsem u svého posledního těhotenství měla pozitivního streptokoka. Rodila jsem ale překotně, takže se jakákoliv atb prostě nestihla. A malá byla v pořádku. Tak držím pěsti, ať vše proběhne v pořádku i u vás :-)

  • Též mám streptokoka a nevidím v tom žádnou tragédii, dají Vám antibiotika. Ty která vy teda můžete 😉 hlavně se tím nestresujte abyste ještě predcasne nerodila. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist