Stěhování k přítelovi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #325093 7.11.2015 9:15

Ahoj, mám dotaz. V 18 se chci přestěhovat k přítelovi (doma nechci být a mám k tomu své důvody) a původně jsem měla bydlet v jeho baráku s jeho maminkou, která ho nechce pustit z domu, protože je sama a tak trošku ho vydírá. On tím pádem z domu nepůjde a tak jsem řekla, že pujdu k nim. Ale teď mi bylo nabídnuto od známích, že bych šla do jejich garsonky (společně s přítelem), což se přítelovi nelíbí, tak mě napadlo, že bych bydlela v garsonce sama, onby bydlel u maminky, ale měla bych volný program a on, takže bychom spolu trávili spoustu času, ale kdyby měl třeba zkouškové období, tak bych se uchýlila do své garsonky a on by se mohl v klidu učit. Vyhověli bychom tak jeho mamince (zůstal by s ní), jemu (byl by se mnou ščasto) a tím i mně. Ale to on neschvaluje, chce, abych se přestěhovala k němu. Poradíte mi prosím něco. Děkuji :)

  • 07.11.2015 13:56:07 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a ty máš peniaze na to, aby si si platila garzonku ? Mne to v tvojom veku pripadá príliš skoro, ak by ste tam šli spolu s pratelom OK, ale sama ? To mi pripadá, že potrebujete len miesto na súkromie a sex. No a priatelovi to vyhovuje - doma ma full servis od mamičky (varenie, upratovanie, klídek) a teba sex bez záväzkov. Sorry, hovadina. Priateľ le slaboch, ktorý sa nechá manipulovať matkou a ešte k tomu si z koláčika vyberá len sladučké hrozienka. Zostaň pekne s rodičmi a troška mu to skomplikuj, uvidíš, či sa nakoniec nerozkýve a nepojde predsa len do tej garzonky s Tebou.

  • Pokud je důvodem k odstěhování se od rodičů to, že situace doma je pro Tebe neúnosná a pokud bys bydlení v garsonce finančně zvládla, pak směle do toho. Sama jsem byla v obdobné situaci a odstěhováním se od rodičů se mi nesmírně ulevilo - dokonce se tím i vzájemné vztahy v rodině značně upravily a zlepšily.
    Stěhovat se k matce přítele, zvášť pokud je to typ citové vyděračky, nedoporučuji - myslím, že by sis nepomohla, naopak, je dost pravděpodobné, že situace by byla ještě daleko horší než teď. Bydlení s rodiči - a je jedno jestli s vlastními nebo s rodiči partnera - považuji celkově za velmi nerozumné, a to i v případě, že jsou vzájemné vztahy pohodové (moje tchýně je hodná ženská a vztahy máme dobré, přesto po společně stráveném týdnu v jedné domácnosti to mezi námi značně jiskří).
    Další věc, která stojí za zvážení, je , zda muž, který se nechá vydírat maminkou, dá jí přednost před Tebou a odmítá se osamostatnit, je tím pravým partnerem pro život. Je totiž velmi pravděpodobné, že budeš vždy až na druhém místě a hlavní slovo ve Vašem vztahu bude mít jeho matka.

  • Jeho maminka na mě působí z toho co píšeš trochu jako manipulátor. Žádná matka neskáče štěstím, když se její dítě stěhuje, zvlášť jestli žije jen s ním. Ale jestli ho opravdu nepřímo "vydírá" tím, že by byla opuštěná? Potom to asi nebude úplně ok a neradila bych ti se k ní stěhovat. Nevidím nic špatného na tom bydlet v garsonce a až doděláš školu, tak si sehnat nějaké společné bydlení s přítelem. :) Pokud už ho ale jeho maminka pustí........

  • mě se zdá brzy s někým bydlet v 18. když bych teda n:-nemusela natož s jeho matkou, kam pospícháš? nechala bych přítele i sebe chvilku dozrát, jste mladí a ono se to časem vyřeší samo. Šla bych bydlet sama... a užívala bych si to.......;-)

  • Ja u pritelovi maminky bydlela rok a uz nikdy vic! Pokud mas jine reseni, tak ti doporucuju zvolit to.
    S tchyni ty vztyhy casto skripou!

  • medulinek7.11.2015 13:48

    pokud máš na garsonku finance,šla bych tam,užila jsem si 10 let s tchýní v bytě a stálo mě to vztah,taky ho nechtěla pustit od sebe,budeš mít svůj klid,soukromý a když se třeba rozejdete,tak budeš mít furt své.

  • Janakova742.9.2021 0:35

    U nás to prostě nějak nešlo domluvit. Já jsem měla svůj byt a přítel také svůj. Ani jeden ho nechtěl opustit, tak jsem vymyslela kompromis. Sehnala jsem s přítelem starou půdu, kterou se nám podařilo koupit za perfektní cenu v Mladé Boleslavi, kde oba pracujeme v automobilce. Půda se musela nechat vyklidit, protože tam bylo spousta krámů. To nám zařídila firma https://vyklizenimladaboleslav.cz/ , která nám potom dělala i bourací práce, někdo se to tam snažil už opravovat a postavil tam nesmyslně pár příček. Pracovala jsem na tom s přítelem rok a dalo nás to hodně dohromady. Teď spokojeně bydlíme a každý svůj byt pronajímáme. Tím platíme náklady na bydlení i hypo, která se na půdu a její rekonstrukci vzala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist