Starší milenec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70286 24.8.2012 13:06

Ahoj holky, jsem tu anonymně, což asi pochopíte, ale jsem opravdu v zoufalý životní situaci.. Mam partnera 4 roky, je to už takový stereotyp, sex je s ním dobrý, alespoň jsem si to myslela, než jsem poznala Petra!! Jenže mě je 22 a příteli je 30, ale Petrovi je 50!! Ale jsem do něj strašně zamilovaná, začalo to tak nevinně, tenkrát jsme se s přítelem nepohodli, a já se odstěhovala a rozešli jsme se na dva měsíce a já jsem šla do hospody a tenkrát jsem se tam s Petrem dala do řeči.. znam ho hrozně dlouho, ale v životě by mi nenapadlo, že to takhle dopadne, prostě mě pozval k němu do výřivky, tam jsme si dali vínko a já šla domů, druhý den jsem šla zase k němu a náš vztah se navzájem prohluboval no a dopadlo to tak, že jsme spolu skončili v posteli, ale já jsem taková, že nevlezu do postele nikomu ke komu nic necítim takže je to tak, že jsem se do Petra bezmezně zamilovala.. tohle jsem nikdy necítila.. on je opravdu skvělý, je zajištěný, má v podstatě dobrou minulost, je pozorný, taktní, a má neuvěřitelný charisma.. Ale dohodli jsme se, že kvůli řečem lidí se budeme scházet jakoby na tajňačku, protože jsme ze stejný vesnice, ale lidi nás stejně brzo odhalily.. No pak za nějakou dobu se mi přítel přijel domů omluvit, že semnou chce mít rodinu a chce si mě vzít, já jsem chvílku váhala, ale pak jsem polevila, Petr to samozdřejmě ví, ale byl smutný z toho, že o mě přijde.. jenže nepřišel, já mam pro něj ohromnou slabost.. Já nedokážu se s nim přestat stýkat, takhle to trvá už rok, já bych nejraději byla s Petrem, byla jsem za ty dva měsíce u něj skoro pořád, spala jsem tam, vařila, prostě jakobysme spolu žily a byli to ty nejkrásnější dva měsíce v mym životě.. A sex s Petrem je to nejlepší co jsem kdy zažila, vždy s ním dosáhnu orgasmu, (s přítelem jen občas, ale taky je s ním sex dobrý), je poměrně výkonný na svůj věk, protože máme sex když u něj jsem třeba 3x za noc .. Vím, že mi tady asi většina odsoudíte, s tim počítam, ale já jsem si přišla pro radu k těm které by byli ochotni my zdělit, jak by se zachovali, nebo jestli někdo byl v podobné situaci.. Vůbec se mi nechce ani s jednim vztah ukončovat. V přítelovi vidim budoucnost, ale u Petra je to vášen a nádherný vztah, jsem s nim v sedmym nebi.. Zapřísáhla jsem se, že jedinný důvod jak ukončim vztah s Petrem by bylo těhotenství.. Opravdu mi naplnil to prázdné místo ve mě, a když jsem s ním tak ze mě doslova září štěstí.. Děkuji těm co jste si to přečetli a kdo odpoví :-):-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám sice staršího muže, ale ne o tolik. Tohle je dost o prioritách, já věděla, že dokážu žít jen pro partnera, užívat si s ním život a počítala jsem s tím, že by jsme nikdy nemuseli mít děti (i když se to změnilo a ted čekáme dvojčátka). Jak píšu, on není o tolik starší jako Petr od tebe a tam vidím jednu věc, kterou by sis měla uvědomit. Chceš mít dítě? Jemu je už ted padesát, myslíš, že ještě děti chce? Mému muži je 47, mě 27 a už ted ho mrzí, že se např. nedožije vnoučat. Petr je ještě starší a než by jste dítě měli, ještě nějaký rok uběhne.
    Vášen vždycky vyprchá, i když nemusí uplně, to je pravda. S mým mužem jsem to co píšeš zažívala od začátku a zažívám to stále (nevím, jak to ve svém věku dělá, asi je to tím, že žije zdravě a má dobrou kondici:D) ale tohle není všechno.... jednou by tě mohlo hodně mrzet, že jsi ztratila život pro někoho, kdo nejspíš odejde z tohoto světa dřív než ty a ty tu skončíš sama. Já se dlouho vypořádávala s myšlenkou, že by jsme dítě neměli, vypořádala jsem se s ní, ale až ted cítím ty úžasné pocity, kdy se stávám matkou a to co nosím v bříšku miluji nepopsatelně moc.
    Ty si musíš srovnat to, co od života chceš. Vztah se starším partnerem fungovat může, ale ne každý na to má, není to zase tak jednoduché obzvlášt, když je starší skoro o 30 let.
    Srovnej si priority a podle toho se rozhodni.

  • petulinkaa1324.8.2012 20:44

    Souhlasim s ruzii,důležitý je uvědomit si co chceš a jak to cítí tvoje srdíčko.Pokud už ted píšeš,že s tim mladšim je to jen ze zvyku,ze jste spolu atd. ale v podstatě k němu nic necítíš,tak to je špatny,pak máš druhýho o 30let staršího,o to by nešlo,ale už jsou tam ty mouchy co psala ruzii,mam taky staršího manžela,ale ne o tolik,me je 24let a manželovi 42let,každopadne vim,ze si s nim jeste hodne uziju a nemenila bych za zadnyho jinyho,kterýho bych třeba vedle sebe mela o tech 18let dýl,j( samozrejme víme prd co se prihodi,nemusí jak se rika z oneho sveta odejit driv než ja jen proto,že je starší) je to neco za neco a to si musíš uvědomit,ne jen být bezhlave zamilovana,zamilovanost prejde,chce o tom popremyslet,kazdopadne byt i s nekym kdo je mladsi,ale v podstate s nim nebyt spokojena,coz nejsi už podle toho co píšeš,když mas potrebu mit oba dva,takže aby ses nerozhodovala tak dlouho až přijdeš o oba dva,já tvrdim jedno,věk nehraje roli,chce se řídit srdíčkem,protože jen tak bude človek spokojeny,ne že budu s tim dotycnym jen proto ze bla bla bla.....zkus o tom popřemýšlet.

  • Soudit te nebudu, ale napadlo me par otazek, ktery kdyz si na ne odpovis, mozna ti i pomuzou zjistit, co delat.

    Milujes pritele?
    Proc je pritel pro tebe "budoucnost" a Petr ne?
    Petrovi nevadi, ze on pro tebe "budoucnost" neni?

    Vasen neni vsechno a povazovat chlapa za solidniho otce pro svy dite taky neni vsechno. Doporucuju ti vybrat si, protoze driv nebo pozdeji to nedopadne dobre. Klidne muzes i zustat sama a najit chlapa, co by splnoval oboje, ale vybrat si proste musis. Jak ti ale nikdo neporadi, nas zivot ani city to nejsou. :-(

  • já spíš nechápu, proč jsi se to nepokoušela s milencem posunout někam dál, když to bylo podle tebe tak všechno super. Přijde mi to, jako by o tebe měl zájem opravdu jen jako lacinou milenku a ne jako partnerku, takže od něj bych klidně odešla a vážila si chlapa, co to se mnou myslí vážně a ne jen jako žert. Však on si Pé'ta na užívání najde brzy jinou... Není náhodou ženaty, nebo tak něco?

  • V tomhle bych asi souhlasila s RUZII...napřed bych si v hlavě pořádně srovnala, co vlastěn chci. Jde taky hlavně o to, jestli by třeba Petr s tebou tu rodinu chtěl taky nebo jak on zamýšlí váš vztah...jesli opravdu jen milenecký nebo vztah vážný. Každopádně jsi o rok starší než já, takže myšlení by bylo podobné. Já bych zkusila si promluvit s Petrem a podle toho se pak rozhodovala dál...

  • Ahoj, já mám taky staršího partnera, mně je 30, jemu 42 a musím říct, že mi ten vztah maximálně vyhovuje! :) a jelikož přítel svoje dítě ještě nemá, plánovali jsme svoje společné... no a ted se "zadařilo" :) Můj chlap je přesně to, co píšeš ty o Petrovi... takže chápu to tvoje "poblouznění" :)
    Ale jak správně píše ruzii, bylo by dobré si určit priority, co od života chceš.
    A hlavně, není od tebe moc hezký, že to "jedeš" na dvě strany. Co se týče věku, to je mi fuk, ale není hezký to, že taháš za nos svého přítele... co bys dělala, kdybys otěhotněla? Jak budeš vědět, jestli je dítě Petra nebo přítele?
    Moc ti přeju, at si to nějak vyřešíš a nežiješ tenhle "dvojí život".... myslím si, že to musí být vcelku vyčerpávající pamatovat si všechny výmluvy a lži příteli, aby nepřišel na to, že ho podvádíš.

  • Já si myslím taky to, co ruzii - srovnej si, co chceš a pak až se rozmýšlej. A vyjádřím se jen k tomu sexu - jasně, že nikdy nenajdeš dva chlapy, co by s nimi byl sex stejný, možná tě vzrušuje objevovat něco nového na Petrovi, píšeš, že vydrží 3x za noc, ale jak dlouho to ještě vydrží? Uvědom si, co by znamenal život s o tolik starším mužem, je ti 22, jemu 50. Ty se budeš chtít i za 10 let chodit bavit, jemu už bude 60 a s největší pravděpodobností ho to bude bavit jen doma. Říká se, že ve 30ti letech má žena nejlepší sex, ale kolik ti ho zvládne dávat 60tiletý pán? A ve tvých 40, až vám případně odrostou děti? Budeš si s ním i ve 40ti rozumět? Je to těžké, chápu, asi bys měla být nějaký čas i sama a srovnat si vše v hlavě. :) Držím palce.

  • moje babička měla manžela o 21 let staršího, měli spolu 3 děti. Moje máma jako nejmladší dítě tím, že má starého otce trpěla nejvíc a i teď často vzpomíná na to, jak když šla do 5. třídy a ptali se jí ve škole na povolání rodičů, tak musela říct, že otec je ve starobním důchodu a velice těžce to nesla. Všechny děti se shodují, že otec se k nim choval spíš jako hodný dědeček a taky ho tak okolí bralo.

  • A.t.i25.8.2012 18:50

    Ahoj, nebudu tu rozebírat jaké výhody a nevýhody tě čekají se starší či mladším partnerem, ale píšeš tu, že s přítelem jsi už 4 roky a s Petrem to trvá asi rok. Po roce ještě člověk pořád zamilovaný, ale vydrží ti to i za pár let, až ti spadnou ty "růžové brýle"? Abys pak třeba nelitovala, až přejde ta slepá zamilovanost. Třeba ne a třeba to takhle krásné vydrží. Mohu ti jen říct svou vlastní zkušenost. Když jsem byla tehdy se svým přítelem 3 roky, tak jsme si také procházeli určitou krizí a já si našla někoho jiného. Sice jsem přítele nikdy nepovedla, ale občas k tomu moc nechyběla. Byl tak jiný než můj přítel, tak zajímavý, vášnivý... A kdybych poslouchala svoje srdce (nebo spíš něco jiného:-D ), tak bych se asi s přítelem rozešla a skončila v posteli s tím novým. Jenže jsem raději poslechla rozum, protože můj přítel byl naprosto úžasný, spolehlivý, pracovitý, miloval mě, chtěl mít děti, moje rodina ho zbožňovala... Takže jsem zůstala s ním. Sice mě to stálo mnoho sil a ještě dlouho jsem myslela na toho nového. Jenže za nějakou dobu to přešlo a já zjistila, že jsem udělala dobře, že šlo jen o nějaké poblouznění a byla by největší chyba mého života se s přítelem rozejít. Dnes už jsme několik let manželé, máme krásného syna a já nechápu, co jsem vlastně na tom klukovi, kvůli kterému jsem málem manžela opustila, vůbec viděla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist