Stahovací pás po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #243580 3.4.2018 14:10

Ahoj holky, máte některé zkušenosti se stahovacím pásem po porodu? Na internetu jsem vyčetla, že tak nějak nejlepší by mohla být značka "Farlin"....?
Pomohl vám pás při smršťování bříška? Jak jste ho používaly? (jak často nosily atd)
A ještě bych se chtěla zeptat, jak vyzrát na tu velikost? Chtěla bych ho pořídit už teď před porodem (32+4tt), protože pochybuju, že až se malá narodí, tak budu mít čas sjíždět net a hledat ten správnej:D
A jde o to, že ta velikost je podle velikosti toho břicha po porodu, ne?...ale jak to mám vědět, břicho mi furt roooste a roooste..:-))
Díky za rady a tipy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kosicek3.4.2018 19:51

    Já nevím, rodila jsem 4*, naposledy po 35 tých narozenonách, takový pás jsem nikdy neměla a bříško se mi vždy hezky zatáhlo úplně samo, i právě jako starší vícerodičce, jde to velmi rychle, pokroky jsou vidět každým dnem od porodu, bez spec. cvičení, jen běžné aktivity jako chůze. Podle mě je to nesmysl, svaly potřebují pracovat...Je třeba se akorát vyvarovat přetěžování přímého břišního svalu, např. vstávat z pozice překilení na bok (žádný leh-sed) a td. a samozřejmě necvičit klasicjé "profláklé" cviky na břicho ;-)

  • Ahoj, co se týká nošení, tak bohužel neporadím, protože já jsem právě na tu velikost nevyzrála. Mají S, M, L .... jenže jak má člověk odhadnout co má za velikost, když má mega břicho a přibral spoustu kilo. Já jsem vždycky měla S (36/38 podle střihu oblečení), v těhotenství jsem přibrala 23 kg. Okolí mi říkalo, že to na mě není vidět, ke konci teda už jo, ale podle oblečení jsem viděla, že těhotenská 38 už mi je dost malá, i těhotenské legíny jsem si koupila na konci velikost M. Pás jsem si objednala velikost S, protože mi někdo poradil, že vzhledem k jeho účelu je lepší brát menší než větší. No sotva jsem ho na sebe narvala, sundávat mi ho musel pomáhat manžel, špeky mi lezly horem i dolem a pod oblečením bylo vidět, že tam kde mám pás, jsem jakoby useknutá. Takže jsem měla brát určitě M a mám doma nevyužitý pás velikosti S. Ani teď 3 měsíce po porodu nemám velikost 38, stále mám 8 kilo a dvě velikosti nahoru. Takže moje doporučení je popřemýšlet, jak jsi na tom s váhou, jestli teoreticky budeš po porodu mít pořád svou velikost nebo ne. Sice u jednotlivých velikostí jsou uvedeny centimetry, ale těžko někdo odhadne, jak po porodu splaskne. No a pokud jde o to smršťování břicha, mě v porodnici doporučovali hodně pít ale nezadržovat moč, chodit často čůrat, prý to pomáhá. Taky dva měsíce po porodu jsem začala cvičit hluboké břišní svaly a šikmé, a to i po císaři, několik trenérů mi řeklo, že je nesmysl čekat půl roku jak se doporučuje. Teď tedy 3 měsíce po porodu už začínám cvičit i ostatní břišní svaly a začíná to vypadat, že brzy budu mít zase plochý břicho :)

  • No já myslím, že by se zas pořád nosil neměl. Protože pak tělo zpevnuje pás a ne tvoje svaly. Jako při vhodném používání pomůže, třeba někdo poradí, jak ho správně nosit.

  • Ja mela pas i stahovaci kalhotky. Za me jsou rozhodne lepsi kalhotky. Pas je pod oblecenim videt a lezou speky. Kalhotky jsou prirozenejsi. Velikostne jsem asi jako ty a pas i kalhotky jsem mela 38. Jinak kalhotky jsem oblekla asi 2.den po porodu a nosila casto. Nekdy i na noc. Dnes jsem 10 mesicu po porodu a jsem zpatky na sve vaze. Brisko o.k.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist