Sreening zraku v mateřské škole

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34354 4.3.2016 9:45

Dobrý den, maminky. Chci se optat, zda ve vaší mateřské škole již proběhl sreening zraku předškolních dětí. U nás se to chystá. Náš syn má oční vadu, takže chodíme pravidelně k očnímu lékaři. Ale takovéhle vyšetření mu nedělají. Nevím zda se to vyrovná běžnému vyšetření. Není to zbytečné? A kolik to stojí? Nevíte někdo? Podle informací z letáku mi to přijde zajímavé.

...dobře, děkuju! Takže, když tam přijdu s dvoustovkou v kapse, tak by to mělo stačit. :-D

  • 03.04.2016 22:49:00 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • u nás v MŠ to dělají každý rok, stojí to kolem 200,- Kč. Se synem chodím od mala k očnímu lékaři pro oční vadu, takže tohle vyšetření v MŠ nepodstupuje, má kvalitnější vyšetření u svého očního lékaře. Vím ale i o jednom případu, kdy chlapečkovi při měření v mš nic nenašli a při preventivce v pěti letech u dětské doktorky špatně četl, poslala ho na oční a měl na každém oku 2,5 dioptrie.

  • nic to není a je to formou hry. Diagnostikují u dětí oční vady v začátcích. Je to neinvazivní vyšetření - jen se dívají na dálku cca 2 m na takové zvířátko - v tom je ten přístroj a diagnostikuje šilhavost atd.
    Neřešila bych to...

  • je to zadarmo :-) - tedy u nás to tak bylo (Most)

  • JancaxD4.3.2016 9:59

    My platili něco kolem 180kč dělala nechala sem to minuli rok a dnešní rok sem řekla že ne je v pořádku a nestěžuje si a pro mě si myslím že to je zbytečné když snim můžu jit zadarmo k mýmu očnímu a zkontrolujou ho komplet :) ale zkusot to můžeš :)

  • medulinek4.3.2016 10:10

    U nas se plati 150kc

  • u nás se to platilo, tuším že to byly necelé 300,- a já jsem děti vyšetřit nenechala. připadalo mi to jako zbytečné tahání peněz z kapes rodičů. vyšetření zraku se dělá u předškolních dětí zdarma v rámci preventivní prohlídky u pediatra a je to dostatečné. naše dr. posílala na oční když se jí něco nezdálo. vy už na oční chodíte, dle mě je zbytečné platit jakékoliv další vyšetření když jste pod dohledem odborného lékaře;-)

  • maxice4.3.2016 13:40

    my to měli také ve školce a neplatili jsme nic :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist