Srdeční tep.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19576 14.2.2012 10:52

Ahojky holky .Mám otázečku.Poslední týden na sobě pozoruji vysoký tep .Začne mi být horko,srdce buší o sto šest .Někdy mi u toho ztvrdne břuch.Jsme 24 tt skoro 25.Poradnu mám až příští týden.Jsem teda po 3 těhotná,ale toto neznám.Setkala jsete se s tím některá?Nechce se mi plašit,ale zas nechci nic zanedbat.:-oPřijdu si po třetí asi nejvíc vyplašená.8-.

Tlak jsem si měřila u kamarádky a mám 130/55 což je ok.

Teda já než to doplním :-( a tep byl 95

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl14.2.2012 11:05

    Ahojky Peťo, podle mne to může být i tím počasím. Přeci jen, těhotné jsou také citlivější. A to počasí co je teď ničemu nepřídá .
    Jinak ideální tlak by měl být 120/80 a tep něco kolem 70 jak je srdeční tep nad 90 tak se to počítá do hypertenze. Ale pro svůj klid si raději brnkni k Dr. třeba u těhotných je to jinak, a já tu plácám hlouposti.

  • ahoj, myslím,že je mimi docela velká zátěž pro cévní systém těhulky, "stará se" vlastně o dva lidi :-). četla jsem někde, že je normální, když se tep zvýší, přečerpává se více krve. možná se ještě vyšší tep objevil, protože tě to trošku i vyplašilo. určitě bych si na tvém místě o tom promluvila v poradně, jestli je to takhle ok. abys byla klidnější, zkus zavolat sestřičce třeba ještě teď, co tě trápí, jestli stačí příští kontrola, anebo máš k p. doktorovi naklusat radši dřív. mně tohle dělalo v začátku, dr mě obeslal po plicním i kardio a ekg, jestli zvládá srdce. přeju zdravíčko!

  • Ahoj Péťo :-) Zrychlený tep není v těhotenství nic, co by bylo špatně, zvlášť pokud je jinak vše v pořádku ;-) Schválně jsem se pro tebe taky změřila...jen tu sedím a čučím, nic jiného nedělám a mám 100 tepů za minutu ;-) Jinak mně osobně se nezdá tvůj diastolický tlak, přijde mi hodně nízký, normální je vše kolem hodnoty 80...což může možná být zároveň i příčina zrychleného tepu u tebe, protože se pak tělo snaží dodávku krve k miminku a od miminka dodržet stůj co stůj, a proto musí zrychlit...Určitě by bylo na místě se nechat přeměřit u dr., protože digitální tlakoměry ne vždy měří přesně...

  • To mně taky občas dělá, začne mně být horko, ztvrdne břicho, srdíčko bije jak o závod a blbě se dýchá (pocit jak kdyby mně někdo držel pod krkem). Zítra se na to zeptám doktora.

  • Ahojky, tak já přidám svou zkušenost. V těhotenství je normální, že se srdeční tep zvýší. Zvětšuje se krevní objem a tím je to i větší zátěž na srdíčko. Já jsem měla vždycky vyšší tep kolem 90 a teď v těhotenství ho mám kolem 120. Pro jistotu mě doktor objednal na celodenní měření srdce (Holtra), ale řekl, že v rámci těhotenství jsou mé hodnoty v pořádku a to jsem měla při chůzi do kopce tep až 160. Taky se v těhotenství objevuje bušení srdce zase je to všechno způsobeno hormonálními změnami. Každopádně to doktorce řekni. Zřejmě ti vyšetří štítnou žlázu jestli to nemůže být tím. Jinak tlak máš v pohodě. Já jsem měla tlak vždycky nižží a teď se pohybuje v hodnotách jaké jsi uvedla ty. A hypertenze je u hodnot nad 140/90.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist