Spinkání v obýváku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45494 12.8.2011 9:39

Ahojte, mám dotázek a zajímá mě váš názor. Bydlím s manželem a téměř dvouměsíční dcerkou v bytě 2+1, kdy jdu z ložnice přímou čarou přes obývák do kuchyně. V obýváku trávím nejvíce času, proto i zde dcerku kojím a alespoň je nám blíže. A teď ten dotaz. Po kojení ji během dne nechávám spát na gauči - aby nás kdyžtak viděla, když nespí a hlavně, když má manžel noční a ve dne spí, aby ho tam malá křikem nerušila a spí tedy v postýlce jen v noci. Myslíte, že to není dobré, že si zvykne a poté nebude chtít spát ve dne v postýlce ? Občas se mi i při přenosu u postýlky vzbudila a nechtěla spát, takže jsem si ji stejně zase vzala k sobě. Děkuji za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co převézt postýlku do obýváku?

  • Já bych spíš měla strach, že mi z toho gauče spadne...

  • já to takhle dělám od začátku.. jelikož prcek mi spí max. 20 minut,´.. prostě a jednoduše, kdybych ho vzala, že ho přenesu do postele tak mi spát už nebude.. prostě a jednoduše přes den mi v posteli nespí vubec. Bud v houpačce, autosedačce na gauči, na dece.. všude možne.. pokud usne na gauči tak si tam sednu k notasu a čekám až se vzbudí.. aby mi nežuchnul.. ale tam skoro nespí.. večer ho narkmím položím do postýlky a spinká tam krásně až do rána.. našla jsem se svůj způsob, který vyhovuje oboum dvoum..

  • No, my jsme to tak měli od příjezdu z porodnice. Taky máme 2+1 a v obýváku trávíme v podstatě celý den. Teď už je to částečně i dětský pokoj. A jsem tomu ráda, je fakt, že přes den v postýlce nespal nikdy, ale zase si rychleji zvykl na noční uspávání. Věděl už brzo, že v postýlce se spí jen přes noc a tak už od 4.měsíce chodil spát v podstatě sám a bez křiku. Teď už má 2 a půl a ví, že ložnice je jen na spaní v noci. A po obědě se na chvilku spolu natáhnem na gauč :-) Je to paráda, aspon do té doby, než zařídíme dětský pokoj. Teď jsem těhotná a s druhým to plánuju dělat úplně stejně.

  • Promin, ale nedivila bych se, kdyby si sem za pár dní psala, že ti dítě spadlo, jestli s ní musíš k doktorovi, nebo co dělat. Hlídala jsem bráchovi a dítě cestovalo po postýlce jako blázen i ve spánku, na gauči bych ho nikdy nenechala, at tam máš polštářek, nebo stůl...

  • A jak plánujete dál? Bude spát nadále s vámi v ložnici? Nebudí vás? - My malého odstěhovali ve 4 měsících do jeho vlastního pokoje a i on spí spokojeněji (asi jsem jej budila - když si oddechl, už jsem nad ním stála a kontrolovala jej, takhle to z druhého pokoje neslyším a chůvička vše hlídá za mě). Nechceš odstěhovat postylku do obyvaku a v noci nechat otevřené dveře? Pak ji krásně naučíš, že se v postylce spí, at je den nebo noc.
    Jinak prcek měl také období, kdy během dne spal méně, ale zjistili jsme, že je pak moc přetažený a unaveny, ted jej dávám povinně vždy po 2,5 hodinách aspon na chvili zdřímnout a tak veselé dítě by clověk pohledal - ví, že postylka je na spaní a zatím se ani nesnaží smlouvat, chvíli kouká, jestli jej nevemu z postylky ven a do pár minut usíná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist