Špinění v těhotenství - chodily jste do práce?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #213183 15.2.2017 12:38

Ahoj holky, od 8tt jsem začala špinit, a tak jsem byla u lékařky. Miminko je v pořádku, srdíčko krásně bilo, žádný hematom ani cystu nemám. To špinění je zvláštní, nemá to klasicky hnědou barvu, ale je to zbarvené do okrova a není ho mnoho. Doktorka mi jen řekla, že 50 % žen v 1. trimestru špiní, zakázala mi sex i cvičení a řekla mi, že se mám do 11tt šetřit. Na špinění mi předepsala Ascorutin a kvůli silným nevolnostem mi napsala neschopenku.

A teď o co jde: zítra jdu na kontrolu, kde pokud bude vše v pořádku, tak se mě doktorka zeptá, jestli chci neschopenku prodloužit nebo ne a já jsem z toho nalomená. Potřebuji už do práce, ale zároveň mě děsí, že při každém větším pohybu začnu špinit. Jenže tím, že se nezjistila příčina, tak vlastně nevím, jestli to špinění něčemu vadí nebo ne.

Učím na VŠ, takže to není práce v kanceláři, kde si můžu sednout a "papírovat", na druhou stranu ale učím jen 2x týdně tím stylem, že přijdu, odučím hodinu a půl a pak jedu domů, kde už pracuju z domova. Nevím, jak se rozhodnout, tak by mě zajímalo, jestli jste některá chodila do práce, i když jste špinily?

*Chyba: špinit jsem začala v 7tt, v 8tt jsem šla k lékařce.

Píšu toto doplnění pro případné další budoucí matky v podobné situaci: ze zdejších odpovědí to může vypadat, že kterákoli žena špiní, tak nutně potratí, ale to naštěstí nebyl můj případ. Nyní jsem téměř v 18tt a lehce jsem špinila celý 1. trimestr. Příčina se nezjistila, lékařka mi doporučila se šetřit a být na sebe opatrná s tím, že jsem tedy do práce nakonec chodila a je pravda, že jsem pak špinila o trošičku víc, ale naštěstí jsem nekrvácela (i když na klidu mi to nedodalo). Postupně to však ustávalo a kolem 12tt to přestalo úplně.

Nakonec jsem se rozhodla radši sem už nechodit a nečíst si v žádných fórech, protože vaše příběhy o tom, jak jste nakonec potratily, moc podpůrné nebyly...nic ve zlém.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim15.2.2017 13:30

    Holka, plno špinění je z nezjistitelných důvodů - možná máš překrvený čípek, který reaguje na pohyb, možná tam máš polyp. co způsobuje špinění .... Ale pročítala jsem k tomu plno - klid na lůžku nepomůže a je údajně jen placebo, plno lékaři předepisováno kvůli tomu, aby budoucí maminka byla v pohodě, že se něco děje. To stejné podpůrné léky - ascorutin je vitamín C s rutinem, co má zpevnit žíly (tedy aby nepraskaly) - určitě nepomůže tomu, pokud je těhotenství nějak neprosperující. Pokud by to byla známka nedejbože potratu, klid na lůžku ani léky tě nezachrání. Doma bych zůstala max. kvůli nevolnostem, pokud tě omezují, ne kvůli špinění. Věř tak říkajíc přírodě, že to bude v pohodě. Mluvím ze své zkušenosti. Špinila jsem 14 dnů, snažila se být v klidu, podpůrné léky, a stejně to zamlko.:-(

  • Já jsem začala špinit v 7tt a jak už tady bylo řečeno- snažila jsem se být v klidu, nenamáhala jsem se, odpočívala. Za pár dnů se to rozjelo v krvácení a potrat s následnou revizí. Vše i přes to, že jsem byla na pohotovosti, kde mi řekli, že je vše v pořádku. Takže pokud se má udržet, udrží se.. Pokud ne, tak myslím, že to bohužel neovlivní ani léky. Při dalším tehu jsem nastupovala v 7tt na neschopenku. V práci bych vydávala těžké zboží a běhala do skladu ( ale meti tím seděla v kanclu).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist