Spim ale nespim?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #415766 10.11.2021 5:36

Dobry rano, nyni je pul seste rano a moje hlava asi exploduje. Doufam ze mi nekdo poradite jak se tehle situaci nazyva.. je mi 15, 3 roky mam problem se spankem a obcas si dam na spani i 2 pritodni prasky na spani, kupovane z lekarny. Ty mi samozrejme nepomahaji, jen je to o predstave. Mam problem s tim, ze se mi chce soat jen pres den a jakmile je vecer, hotova bida. Samozrejm ze jdu do postele a zkusit spat, jenze ten muj nejvetsi problem je ze nevim jestli spim nebo ne… Je to tak ze za celou noc se musim kouknout aspon 4x na mobil jestli jsem nezaspala, ale mezitim co mam zavreny oci se nepripadam ze spim, na druhou strany je tady ten fakt ze ja kdybych nespala tak nejsem schopna jen lezet a mit zavreny oci az do rana. Minuly vikend jsem mela nadherne spani, coz me i dost prekvapilo. Jenze ted je to zase spatny. Vadi mi to a je to neprijemny, kdyz vstanu tak me boli hrozne hlava, pali me oci (nekdy jsou natekle, kruhy) a je mi spatne. Nevim co si o tom myslet a jestli jsem tak jedina co to ma.. prosim poradte mi co mam delat a taky jak se nazyva tahle neprijemna vec.. dekuji.

  • 10.11.2021 23:07:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zamyslet se nad denním režimem - jsou aktivity které spánku moc neprospívají a to koukání do mobilu je jedna z nich. nevím proč na ten mobil v noci koukáš - snad máš budík tak zazvoní, ne?
    a dobré je dodržovat taková ta opatření - ne moc teplo v místnosit kde se spí, čerstvý vzduch, nejít spát ani hladová, ani přejezená, přes den fyzické aktivity, které tělo i příjemně unaví, opatrně se sladkými věcmi před spaním - mohou tělo zbytečně vybudit k aktivitě.
    pokud se ti chce spát přes den je něco špatně.

  • Existují i spánkové laboratoře, které můžou zmonitorovat činnosti mozku a jiných orgánů během spánku, jestli nedochází k nějakým patologickým procesům.
    Základem je 2 hodiny přes spaním nekoukat na nic, co vyzařuje modré světlo (displeje, monitory...).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist