Špatné měření BT?

Otázku položila: Michaela.Novo 15.9.2018 8:09

Dobrý den,
BT si měřím 4tý měsíc a teplota mi skáče jak na horské dráze. Vypadá to, že vůbec nemám ovulaci (už jsem se tu s jedním grafem ptala a potvrdili jste mi to). Pí doktorka s tím zatím nic nedělá, ale já už začínám stresovat- proto se na Vás obracím s otázkou, jestli si vůbec měřím teplotu správně? Měřím vždy po probuzení v puse, před měřením nevztávám a spím víc než 4 hodiny, ALE neměřím vždy ve stejnou hodinu, protože se probouzím v různý čas (někdy např. hodinu před budíkem a pak už nemůžu spát). Měřím tedy někdy ráno v 5, jindy v půl 8- může to teplotu zkreslovat (ikdyž je to pokaždé hned po probuzení)? ...předem moc děkuji :)

Všem MOC DĚKUJI za pomoc a rady! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka215.9.2018 8:19

    Mně teda hrálo roli i 30 minut rozdíl. Potom taky to, jestli jsem měla otevřené okno nebo ne. A teplota v puse mi taky litala, lepší je měřit v pochvě a po pípnutí teploměru ho tam ještě dvě minuty nechat.

  • Ano, to je dost velký rozdíl. Měl by tam být rozdíl +- půl hodiny, pak to tu teplotu v grafu může hodně ovlivnit. U tebe to ale vypadá, že vážně k ovulaci nedochází, i podle negativních testů.

  • Risu15.9.2018 8:29

    Ctyrity mesic... Ehm. Ale ano, to, ze nemeris ve stejnou dobu ma velky vliv. Tak si nastav budik na mnohem driv, zmer teplotu a pak spi dal. Ja merim ve 4.20 rano, pri ranni smene pak vstavam, pri odpoledni zaspim a budim se treba az kolem osme...

  • Ty grafy vypadají fakt - blbě :-( anovulacne. Ale! Ve skutečnosti to tak byt nemusí, protože to, ze jednou meris v pět a druhy den v osm - ti muže klidně hodit rozdíl teplot o 0,2-0,3 a když takhle pokracujes, tak vznikne z grafu toto.
    Zkus si proste nařídit na každý den budík třeba na 5-6h. Změřit a muzes spát dal. Protože tak jak to teď delas to nemá vůbec smysl. 😏 graf ti nejen nic neřekne, ale opravdu to pak lítá a jak to lítá - tak to ukazuje na anovulaci :-(

    Zkus to s tím budikem denně poctivě a uvidíš teprve pak. Upřímně - ono se k těm grafum teď ani nijak moc vyjádřit nedá. Držím palce ;-)

  • Souhlasím s holkama, že je to dáno špatným měřením.
    Zaklad je každý den ve stejnou hodinu. Navíc měření v ústech je nejméně přesné a taky jde o to, zda hned teploměr vyndas nebo čekáš 1-2minuty po zapipani.
    Mne půl hodina udělala někdy i 0,1°C.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist