Sourozenec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423295 7.7.2020 19:21

Ahoj, vím že ta otázka asi nepatří sem ale nevím kam jinám to napsat. Takže 😅je mi 14 , mám 18-letýho bráchu který už je víc pryč než doma a moje rodiče nejsou moc “zábavný “ typ (nebo jak to říct) no a já nemám moc kamarádů se kterými bych mohla trávit můj čas, a tak jsem většinou doma zalezlá na mobilu a nevím co dělat...jediná věc která by mi dala takovou tu chuť do života a prostě chodit ven na procházky a být šťastná je, kdybych měla dalšího sourozence, mým rodičům je 41,42 což je podle mě ještě dobrý věk na dítě ale nevím jak bych jim to měla říct a přesvědčit je😕myslím že by i celkově naše rodina byla taková šťastnější 😊...nevím co dělat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack7.7.2020 20:24

    Myslím, že si to představuješ jak Hurvínek válku. :-)
    Kdyby rodiče chtěli víc dětí, tak je mají.
    A dítě není hračka, aby si ji pořídili proto, že ty se nudíš. :-)
    Najdi si kamarádku, choď do nějakého kroužku, tvoř něco rukama, hraj na hudební nástroj .. :-)

  • Francy7.7.2020 20:38

    Jak si přišla na to, že věk 40+ je ještě vhodný na dítě? Vše už tu bylo řečeno, najdi si koníček, kamarády a vlož svoji energii do něčeho užitečného. Dítě není hračka! Můžeš venčit psy z útulku, dobrovolničit v různých projektech - brontosaurus je na to fajn.

  • A co zkusit rodiče požádat o opravdovou pomoc, ne jen o stvoření něčeho, co si myslíš, že by pomohlo? Svěř se jim s tím, jak se nudíš, jaké máš pocity teď, když je brácha pryč. Jak píšeš, není jim ještě tolik let, mohli by ti pomoci najít nějaký koníček, uplatnění, něco v čem by ses mohla najít a seberealizovat. Někam se posunout.
    Lidi by někdy chtěli všechno moc snadno. Ano, kdyby tví rodiče měli další dítě, pro tebe by to třeba znamenalo rozbití nudy, ale není to moc sobecké uvažování? Zkus radši víc zapracovat na sobě. Jsi mladá, můžeš toho spoustu dosáhnout, ale ne doma s mobilem v ruce. ;-) A nemyslím to zle, jen že je přeci tolik možností, jak se nenudit, jak využít situaci ve svůj prospěch... Co třeba navrhnout mamce, že byste spolu začaly chodit cvičit? Nebo rodičům navrhnout, že si pořídíte kola a začnete jezdit na výlety? A nebo si sama můžeš najít něco, co by tě zajímalo. Když máš ráda děti, není ve tvém okolí dětský domov, nebo nějaké podobné zařízení, kde bys mohla třeba chodit dětem číst pohádky?
    Zkus se nad tím zamyslet a drž se. Chce to jen najít směr, pak už nebude nuda. Nuda je jen když nevíš, co si počít s časem.

  • macicekkajik7.7.2020 19:36

    Myslím si, že rodiče jsou už rádi, že mají pomalu odrostlé děti. Tobě se to říká hezky, ale kdyby teď měli tví rodiče ještě dítě, tak kolem 50 let bude dítěti 10 a půjde do puberty a určitě už by chtěli mít svůj klid a třeba by rádi užívali svých koníčků. Co kdyby jsi si našla svůj koníček ty, nebo si našla kamarádku na procházky, na kolo, brusle. Chápu, že jsou prázdniny a ty se nudíš, ale kvůli tvému nudění přeci nemusí mít tvoji rodiče další dítě. Toto rozhodnutí není na tobě a zeptala bych se na rovinu a uvidíš, co ti odpoví.

  • dcera si vždycky přála sourozence, ale protože jsem se s jejím otcem rozvedla, tak na to nedošlo. až když měla 12 se nám s novým partnerem narodilo dítě.
    a vzhledem k tak velkému věkovému rozdílu to není ideální. jsou příliš od sebe a ten dobrý vztah bude, až druhé dítě dospěje. měla jsem sestru starší o 10 let a pro ni to byl mnohdy opruz - pohlídat mladší ségru bylo spíš za trest. nemohla si užívat svoje volno s klukem (to měla jen o pár let více než ty).
    a co by sis počala s uknouraným miminem? co by se změnilo? že by neměli rodiče čas si tebe všímat a byla by jsi na tom nejspíš hůř než ted. není to ani pro rodiče snadné - dítě je velký závazek a ve chvíli, kdy už mají vlastně klid by se jim zase narušil. a upřímně - 41 let už není tak málo a maminka by mohla mít více problémů v těhotenství a i riziko vrozených vývojových vad je v takovém věku vyšší.

  • Je normální, že se v tomto věku takto cítíš, zvlášť pokud jseš introvert. Já sice neměla mobil, ale věčně jsem byla zalezlá v posteli s knihou, a když mě "opustil" můj brácha a šel svou cestou, byla jsem z toho fakt špatná a tak šíleně sama...Ale nebude to trvat věčně...i ty se brzy vydáš svou cestou.

    S dalším sourozencem je to tak, že v tomto věku rodičů to sice není nemožné, ale rozhodně se nestává, že by žena těhotněla napočkání, když náhodou otěhotní, má o dost větší pravděpodobnost, že potratí...nebo dítě nebude úplně zdravé... Než by ses dočkala toho sourozence, trvalo by to v ideálním případě rok, ale spíše déle (zda-li vůbec) a to už budeš zase jinde, zato rodiče by muset jet na plný úvazek dalších cca 20 let a to opravdu musí fakt chtít, protože to není žádná sranda...
    Potadila bych ti, ať si přeješ třeba pejsa, jenže opět, čeká tě přechod na jinou školu, a i kdyby jsi nešla na intr, co za 4-5 let? Budeš doma? Budeš chtít na vejšku nebo do podnájmu, kde nebudeš moci psa mít...pes je taky závazek na cca 10-15 let...
    No, není to jednoduché období, když si na to vzpomenu, jsem tedy už skoro ve věku tvých rodičů...

  • Myslím, že ve tvém věku bys potřebovala sourozenec starého třeba 8-13 let. Ale pokud by tvoji rodiče teprve teď začali zadělávat na miminu, tak než by se povedlo, odnosilo a vyrostlo, ty bys měla už jiné starosti a tvůj sourozenec by řešil za 14 let to samé a byl by sám.
    Ale chápu tě. Mně je skoro 19, mám vlastní dítě a nedávno jsem si říkala, jak by bylo krásné, kdyby moje mamka měla ještě miminko. Jak bych ji se vším pomohla a ona by zase rozkvetla. Ale vím, že je to nereálné, je jí také přes 40 a je už navíc babička :-D .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist