Šok z otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230738 10.10.2017 18:50

Ahoj holky,
potřebuju se svěřit. S manželem (oba 29let) máme 2roky po svatbě a já neměla zpočátku žádnou menstruaci a po injekcích a roku snažení v CARu se to trochu zlepšilo, ale těsně před umělým oplodněním jsme si s manžou řekli, že to necháme přírodě a kašlem na to a když se nezadaří, tak hold budeme bez dětí. Já se s tím teda smířila, protože hold prostě to tak je. Menstruace mi došla jednou poté, co jsme přestali chodit na ty vyvolávací injekce a pak už ne. Vůbec jsme na to už nemysleli a já byla smířená s tím, že budem bez mimča a neměla jsem s tím už žádný problém.

No...minulý měsíc jsem nedostala MS - nic zvláštního, protože ji mám prostě šíleně nepravidelnou. Jenomže teď posledních pár dní, vždy odpoledne jsem se cítila tak na zvracení. Přisuzovala jsem to tomu, že mám špatné stravovací návyky a třeba půl dne nejím a až pak odpoledne, jak se vrátím z práce...no ale nějak to hlodalo vnitřně..tak jsem dneska koupila těhotenský test (jako už asi po milionté předtím). V klidu teď před chvilkou jen tak pro zajímavost si ho udělala (s jasným cílem, že jedna čárka, jako vždy). JSOU TAM DVĚ!!!!!!!!!
Holky, já jsem totálně v šoku, byla jsem smířená s tím, že prostě mimčo mít nemůžem a teď tohle!! Měla bych být asi šíleně šťastná, ale já se na záchodě rozbrečela, nevím jestli radostí nebo čím....
Teď začínám mít obavy, jestli se to teda fakt podaří, jestli vůbec dokážu být máma! Jestli se zvládnu o mimčo postarat, mimčo chcem, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, jestli to zvládnu a najednou teď...je to asi tady a já si sebou nejsem jistá! Měla jste to taky některá tak, že jste si najednou když to přišlo, nebyla jistá sama sebou???
Zítra mám zrovna narozeniny a manžel mě pozval na večeři....odpoledne udělám pro sichr ještě jeden test a večer slavnostně předám manžovi....krásně to vyšlo, nemyslíte? :))))

Omlouvám se za délku, ale musela jsem se s někým podělit!!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Risu10.10.2017 19:09

    Gratuluju!! Ale mas to ukazkovy pribeh na tema: "Nemysli na to!" :) Neboj, budes skvela mama :)

  • Petrakim10.10.2017 19:04

    Vyšlo to nádherné!tak ať mimi prospívá.ne nadarmo se říká,ze v největším zoufalství přichází největší změna.u nás to bylo také tak.

  • V první řadě moc gratuluji :-) A ty obavy naprosto chápu, taky jsem brečela na záchodě, byl to zvláštní pocit a měla jsem obavy, jestli se vůbec zvládnu o dítě postarat, ale neboj, ono se to samo srovná. Užívej si to, je to to nejhezčí období ;-)

  • Machu10.10.2017 19:11

    Jeee to je parada :) vyslo to proste nadherne. Jsem matka pulrocniho ditete a mam ted z toho husi kuzi a chce se mi skoro az brecet dojetim. Je to moc krasne kdyz se vam takhle zadarilo. My jsme taky chodili co caru a byli jsme i na jednom iui ale pak jak vy jsem se na to vykaslala a hned mesic na to jsem otehotnela. A zvladnes to, takove pochyby ma kazda kdyz to najednou prijde. Manzel bude mit urcite radost a spolu to krasne zvladnete a budete si uzivat krasny zivot s prckem :) raduj se :) dite je dar

  • Tak tohle je myslím ideálka :-) Myslím, že tím, že jste se "smířili s osudem" tak to právě přišlo, čekám, že až dojdeme i my do této fáze, tak se taky zadaří :-)
    Moc gratuluju a zítra si to užijte, bude to nejkrásnější večer v životě :-)
    Určitě to zvládnete, máte na to ještě 8 měsíce se s tím "sžít" a věř, že to bude nááádhera být matkou :-)

  • terryk10.10.2017 19:19

    Teda, to bych byla taky v šoku. Každopádně moc gratuluji:-) a neboj, bude to ok, myslím, že ty pocity k tomu patří. A je to tam správně. Značí to, že k eventuálnímu potomkovi přistupuješ zodpovědně. Já taky dítě hrozně chtěla, a když se povedlo, byla jsem sice šťastná, ale vůbec jsem si neuměla představit, že ho mít budu. V životě jsem žádný malý dítě (rozumej kojence) neviděla, natož abych si ho třeba pochovala. Svým způsobem mi děti naháněly hrůzu, páč žily v úplně jiném světě než já. Dlouho jsem si proto odmítala připustit, že budu mít dítě, i když tehu jsem si užívala. Takže porod byl pro mě nepříjemným překvapením, koncem toho krásnýho stavu, ne radostí, že budu konečně matka. A hele, ono to nakonec nějak šlo, chvílemi to bylo peklicko, ale přežila jsem a děti už mám dvě:-D

  • za nejdřív gratuluju :-) a ano, při obou dětech, ač byly plánované, jsem na ten test koukala a říkala jsem si, že teď bych asi měla mít strašnou radost, ale cítila jsem se dost rozporuplně, resp. u prvního na mě v tu chvíli padlo plné vědomí toho, co všechno nás čeká, že se všechno změní atd.
    Takže myslím, že je to normální, a ty pozitivní emoce přijdou malinko později

  • petulinkaa1310.10.2017 21:09

    Gratuluji :-) sok znam,5 let jsme cekali na malou jako vy to nechali prirode a ejhle na vyroci svatby dve //,prisel sok ackoliv si to clovek pral neboj je to normalni :-D co ma byt to bude ;-) a ted druhe tehu jsem objevila po 2 letech nechavani to na prirode a 3 dny pred manzelovo narozeninama :-D

  • :-):-):-):-)Moc gratuluji! Ja straasne chtela mimi, mela jsem menstruacni kalendar, resila Ovu, ale jak to prislo, tak jsem mela uuplne stejne pocity jako ty. Zvladnu to? Jsem pripravena? Co ted? Uaaaaaa. Takze bud uplne v pohode vse zvladnes! Mala uz ma 2,5,ted cekame druhe a co myslis? Pocity uplne stejne, zvladnu dve deti? Jsem. Na to pripravena? :-) asi bysme nebyly normalni, kdyby jsme se nebaly

  • Petra3510.10.2017 22:20

    Super, gratuluju a držím pěsti a užij si narozky :-) šok chápu, ale musí to být krásný šok :-) já jsem otěhotněla po několika letech, po několikátém ivf, takže si to umím představit, jak bych byla překvapená. Držte se!

  • dancewomen11.10.2017 7:23

    Krása,takhle to prostě mělo být!Začněte se společně radovat ze zázraku.

  • sisterrys11.10.2017 8:14

    Gratuluji:-) A takové pocity jsou normální. My se snažili rok a i tak mě pozitivní test zaskočil, cítila jsem něco podobného. Určitě to všechno zvládneš ;-) Přeji pohodové těhotenství a zdravé miminko :-)

  • Ahoj no my to měli stejně já už ani nekoukala kdy má přijít ms i když byla včas ale už mě unavovalo to hlídat a minuli měsíc sem se takhle ráno ze zvědavosti podívala kdy to mám dostat a ono spozdeni tak jsem udělala test a taky // už jsme 10tt hrozne se těším i mám strach asi je to normální .moc gratuluji ať je vše v pořádku

  • Jééé no tak to gratuluju! :-) Pro mě to byl teda taky celkem šok, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Ale příjemný šok. Všechno to navíc uběhlo strašně rychle. Než jsem se nadála, tak mi bylo všechno oblečení malé a musela jsem si kupovat to těhotenské. Třeba tady: https://www.happymum.cz/0,tehotenske-kalhoty.html se mi podařilo sehnat moc hezké těhotenské kalhoty. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist