Snížení hladiny cukru v krvi

Otázku položila: stupidiack 2.12.2020 9:54

Ahoj,

před dvěma týdny jsem byla na OGGT (test na těhotenskou cukrovku).
Po prvním odběru krve mi byla naměřená hodnota 5,2 (tolerance je 5,1), takže se v testu nepokračovalo - už mám dvě děti a nikdy se mi to nestalo.

Tento pátek jdu na test znovu a chci se zeptat - každý večer mám ovoce (sladkosti moc nejím, ani večer) - 2 banány nebo jablka .. může to mít vliv?
Musím si i to večer odepřít? Případně jak jinak snížit krevní cukr, nějaký čaj?

Moc díky, nechtěla bych chodit zbytečně na diabetologii a mít omezení, když jsem předešlá těhotenství měla bez problémů. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není dobře jíst večer to ovoce. Caj opravdu nepomůže. Nasazuje se dieta. Najdeš na netu

  • Kvitek.bily2.12.2020 10:14

    Ovoce večer určitě ne a banány už vůbec. Cukr pomáhá snižovat kysané zelí syrové.

  • Ja bych neříkala, ze kdyz predesle těhotenství byli bez cukrovky, že se nyní nemohla objevit.
    Naopak bych se chovala jako obvykle, aby výsledky nebyly zkreslené-negativni pro provedení testu ogtt, udělal se test a stejně ji nejspíš ukáže.

  • Pozor, cukry nejsou jen ve sladkých věcech! Je dobré si hlídat celkový příjem sacharidů - nejvíce jsou v pečivu, přílohách z mouky (těstoviny, knedlíky, kuskus), rýži... Zkus tedy trochu změnit tvůj jídleníček - místo příloh si dát zeleninu, nejíst tolik pečiva, místo sušenky si dát raději oříšky, bílý jogurt. Vyřadit umělá sladidla (paradoxně cukr zvyšují také).
    Kdyby ses chtěla dozvědět víc, tak doporučuji knihu dr. Hymana: 10-denní detox na vyrovnání hladiny cukru v krvi. Ale pozor, kdybys chtěla dělat nějaké výraznější změny ve stravování, určitě to konzultuj s lékařem;-)
    Určitě není dobré ale změnit jídelníček jen na den před testem a pak se vrátit k normálu, test by pak ukazoval zkresléné výsledky a to by mohlo být nebezpečné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist