Snažilky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395352 18.10.2018 6:28

Dobrý den/ Ahoj,
Snažím se s manželem otěhotnět půl roku- nejde to a odevšud slyším rady typu "nesmíš na to moc myslet..." ALE nikdo mi neřekne, jak to mám udělat (snažím se, ale nemůžu si pomoct). Máte nějaké typy, nebo něco, co pomáhá Vám, nemyslet pořád na to miminko? ...předem děkuji :)

Všem moc děkuji za odpovědi! :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nikdy jsem na to nepřestala úplně myslet, snazili jsme se nějaké tri roky. Myslim ze se to úplně nedá vytěsnit z hlavy, ale přinejmenším to můžeš ovluvnit tim ze se vyhnes hysterickému testování, sledovani na sobe kazdeho pichnuti.... Proste to nehrotit. Někdy to holt nejde hned.
    Ja jsem před otehotnenim uz byla smířená s tim ze to asi tak rychle nepujde, začla jsem chodit do posilovny a našla jsem si novy konicek a za dva měsíce to bylo ;)

  • Marlena18.10.2018 11:18

    Nejlepší je nakoupit si do zásoby třeba v nějaké akci hodně vložek a tamponů. :-D To jsem vždycky otěhotněla :-D

  • Tak ja jsem opak vsech. Myslela jsem na to dnem noci a stejne jsem otehotnela. Jednou po 3 mesicich, s druhym po ctyrech. Co se ma stat se stane!

  • Dovolená? Novy mazlicek?

  • Snažíme se již rok, ale nejde mi na to taky nemyslet. Nikdy jsem však netestovala (nehledala duchy na testech), ale nejvíc mě dostává, když někdo v okolí otěhotní, když vím, že my se snažíme tak dlouho a pořád nic. Začala jsem tedy cvičit hormonální jógu a normální jógu a řekla bych že jsem více v klidu, ale myslím, že se na to úplně nemyslet nedá. Taky jsem si pořídila kocoura, abych se měla o koho starat a začínám se smiřovat s tím, že to nebude tak rychle, že holt někdo nemá to štěstí, že se zadaří na první dobrou.

  • Snažíme se s manželem přes rok. Pořád jsem na to myslela ani dovolená nebo plánování svatby nepomohlo . Nyní se narodila neteř a já si vlastně uvědomila, že na to vůbec nemyslim. Jinak mám 4 pejsky a ty mi od toho taky pomáhají tak jsem zvědavá za jak dlouho se zadaří. Doporučuji si najít nějaký relax a koníček co zábavu hlavu.

  • Tak nám to vyšlo pokaždé hned,takže sem tohle nikdy nezažila ale možná na tom něco bude...znám spousty žen které na to opravdu přestaly myslet,dokonce i zde na wz jich je...Stačilo mít koníček,práci,pořídit mazlíčka,jen někam na dovolenou..Držímbpalce,6měsícu ještě nic není.

  • My se snazili rok a verim, ze zabralo planovani dovci, akci na leto, sla jsem kamaradce jako svedkyne na svatbu a zacala jsem behat... No a prvni tyden v cervenci jsem zjistila, ze jsem těhotná...
    Pro porovnani druhe pak bylo na prvni pokus/nepokus... 😀 Takze verim, ze poprve to bylo o psychice, nejakem uvolneni... Drzim palce ;-)

  • Zanthia119.10.2018 10:13

    Tak já nabídnu opravdu úplně jiný pohled. Byla jsem podobný případ. I když to ještě netrvalo dlouho, stejně jsem na to nedokázala nemyslet a každou ms jsem obrečela (asi proto, že jsem si dlouho počkala na toho pravého a už nejsem nejmladší a vždycky jsem chtěla víc dětí). A samozřejmě jsem si pak vyčítala, že na to nedokážu nemyslet a tím je to horší, ta psychika... Špatně jsem snášela dokonce i šťastné zprávy svých malých žáčků o narození sourozence. 8-. Ale pak mě napadlo, že je chyba si vyčítat, že na to myslím. Důležité je být v pohodě a ne že na to nesmíš myslet. Tak jsem na to pak už klidně myslela a bez výčitek, každý měsíc jsem zkusila něco nového pro to udělat - pít Kontryhelový čaj, měřit teplotu, Inofolic, ovulační testy... pak by případně mohl přijít ten gel na udržení spermií (pro případ, že není dostatek plodného hlenu) atd. A hlavně při ms jsem to přestala brát jako signál, že to dlouho nepůjde, ale vždycky jsem si řekla, že tedy příští měsíc, že mám k dispozici ještě pár dnů na to, abych se připravila.
    Rozhodně neříkám nic proti jakémukoliv rozptýlení, cokoliv ti udělá dobře, co tě baví nebo láká je super. Ale hlavně se nestresovat, ani tím, že na miminko nesmíš myslet. 🌹 Moc držím palce! (Nás to teď čeká po druhé, už jsme se začali snažit v létě a najednou to bylo bned na poprvé, ale bohužel jsem potratila.)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist