Sledovani ovulace podle cipku a hlenu po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #267018 8.2.2016 23:03

Chtela bych se zeptat maminek co sleduji ovulaci podle cipku a hlenu, jak se v tom vyznate po porodu ?MS uz se mi vratila a ja bych zase rada vedela jak funguje moje telo, samozrejme cipek se mi zda porad otevreny po porodu coz je normalní, ale nejde se ridit ani snad podle hlenu, prijde mi snad totiz ze mam plodny bilkovy hlen snad uz 14 dni. Otazka zni jak po porodu sledujete ovulaci vy? Jak to poznate na cipku, nebo zda poznam ovulaci snad uz jen z mereni bt?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já sleduji už osmý měsíc a tak jak říkáte taky jsem měla furt pocit že mám plodný hlen. Ale čípek je furt pootevřený ale až tak po těch třech měsících jsem to na sobě poznala. A nejlepší je že jde hoodně na horu a krásně měkne před ovulací a nejlepší je ukazováčekem a prostředníčkem nahmatat čípek a setřít hlen z jeho povrchu. Opravdu to chce cvik a trpělivost. Plus měřím i bazální teplotu a když mě začne pobolívat podbříšek tak vím, že už se ovulace pomalu blíží a vždy mi to ten den potvrdí i pozitivní ovulační test, že ovulace opravdu přijde. :-)

  • chce to trpělivost a určitě je dobré aspoň ze začátku měřit i BT podle které si ověříš zda jsi vyhodnotila hlen a čípek správně. po porodu může být všechno úplně jinak než před otěhotněním a je potřeba to vše znovu vypozorovat a mít trpělivost s poznáváním sebe sama. pokud kojíš, může být všechno rozházené a každý cyklus může být trošku jiný než se to vše "usadí".

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist