Slabé špinění v 6tt

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33139 30.10.2011 3:54

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti se špiněním v těhu. Špinila jsem slabě úplně v začátku, kdy se uhnízďovalo vajíčko, pak asi 3 dny, kdy měla přijít MS. Jinak jsem zatím zcela bez komplikací, žádné bolesti, zvracení, je mi děsně fajn. Bolesti v podbřišku nemám, od večera ale slabě špiním (tmavě hnědé). Včera jsem se moc nešetřila - práce venku, doma, pak mě rozzlobil přítel...(byla to blbost - to asi ty hormony :). Je možné, že je to z fyzické námahy, popř. stresem?

děkuji za odpovědi, radost z nich moc nemám, ale díky, hned ráno si k doktorovi zavolám a zajedu tam...

Tak jsem teď přijela od doktora, předepsal mi Utrogestan a Ascorutin. Říkal, že špinění trápí každou čtvrtou nastávající maminku a nic to neznamená, ale na druhou stranu každá osmá do 12. týdne o miminko přijde a špinění je první známkou...takže to prý nejde brát na lehkou váhu. Dělal mi ultrazvuk, srdíčko vidět nebylo, příští týden jdu znova, porovná obrázky a uvidíme, jestli miminko roste nebo ne :/ Doufám, že všechno dobře dopadne....

Po lécích mi krvácení přešlo. V neděli dopoledne jsem začala krvácet (světle červená krev), odpoledne se přidaly bolesti jako když přicházejí měsíčky. Kolem 9 večer tlak na pánev a konečník, bolest šla až do kříže. Když jsme přijeli do nemocnice, na záchodě ze mě vyšel váček. Bolest ustoupila, tlak taky. Paní doktorka už jen potvrdila samovolný potrat. Teď čekám na výsledky od mého doktora. Z dělohy vyšlo skoro vše, krvácím minimálně. Z krve mi poví, zda bude nutná revize dělohy či nikoliv. Říkal, že se setkal asi s 5 případy, kdy si tělo poradilo samo a revize nebyla nutná, tak doufám, že budu 6. Něco bylo asi od začátku špatně...

krev dopadla dobře, na revizi nemusím...bude to znít asi divně, ale mám radost

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj začala jsem špinit jako ty 6 tt .Stresem to muže být i fyzickou námahou.Po dvou dnech jsem začala krvácet.Dr mi řekl že se jedno mimi odlučuje od dělohy.(čekám dvě) Musela jsem ležet.Přísný klidový režim.Nyní jsem něco přes 8 tt a je to v klidu,přesto musím být opatrná.Pokud je to tmavá krev není to čerstvé což je dobře,ale stejně bych došla k dr.Hned zítra.Já letěla hned.Raději plašit než jít pozdě.Normální to rozhodně není.

  • cudla30.10.2011 9:24

    Tohle se občas stane,někdy to neznamená nic a vše je v pohodě,někdy to znamená komplikace....já u prvního těhu špinila tmavě hnědě asi v 8.tt a bylo to nakonec zamlklé těhu.Nechci tě nijak děsit,ale pro tvůj klid bych zajela do nemocnice.Udělají ti určitě sono,podívají se jestli je vidět srdeční akce embrya.Můžou dát na podporu těhu třeba utrogestan....držím palce,at je všechno ok.

  • ahojky, já taky od 7.tt špinila, byl to kolikrát docela hojný hnědý výtok, po týdnu začly sílit bolesti v podbřišku, tak už jsem vyhledala lékaře a naštěstí se nic špatného nedělo...Děloha prý byla jen hodně překrvená, že praskla nějaká cévka, k tomu přispělo i stání v práci a stres, takže nakonec pomohla neschopenka a odpočinek....Jak píše Cudla, u někoho špinění nebo dokonce krvácení nemusí nic znamenat, u někoho už bohužel ano...Radši si zajdi, ať máš jistotu...

  • Ahojky já taky začala špinit a protože jsem měla strach jsem hned ze všeho vyplašená tak jsem fičela k doktorovi, ale vše bylo v pořádku jen mi napsal ascorutin je to prý na lepší zpevnění a pomohlo to jedla jsem to celé těhotenství, ale na tvém místě bych si pro jistotu k doktorovi zašla, ať jsi klidnější a miminko v pořádku.

  • Taky jsem začala špinit v 6.tt, bylo to sice jen jeden večer nepatrně, ale ráno jsem šla radši hned na gyndu (přeci jen jsme se snažili moc dlouho, už jsme měli jít na umělé oplod. atd.) a hned mi napsali Utrogestan na udržení, který jsem zaváděla až do 13.tt. Zajdi si tam radši taky.

  • ahojky, tak aspoň že to dopadlo takhle dobře :-) já taky během špinění užívala Ascorutin, ale Utrogestan by mi dal, až když by to nezabralo...ale aspoň máš jistotu ;-) jen se aspoň trochu šetři, teď je to pro tělo docela zápřah :-)

  • cudla31.10.2011 14:25

    přeju hodně štěstí

  • Je mi to líto,Ale lepší toto než pak zjistit že je špatné.Brzo se zas zadaří a je dobře že si nemusela na kyretáž.Tfuj tfuj ať je ti brzo lépe....Hodně štěstí.

  • Ahoj, tak to mě moc mrzí :-( Snad budeš mít štěstí, že nebudeš muset na revizi, moc bych ti to přála...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist