Sklenicka vina/piva v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #355391 9.2.2017 18:32

Co si myslíte o tom kdyz cely tehu jsem nemela ani kapku alkoholu jsem již v 6mesici a jdu na svatbu a laka me dat si bud maly pivo nebo 2dcl vina ale svedomi mi to nechce dovolit tak nevim jestli muze jed a sklenicka neco pokazit :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Klidně si dej. Pokud se jedná o skleničku tak v pohodě. Já si občas dala, ve 3 měsíci tehonstvi sem slavila narozeniny s cinzanem. A později sem měla příležitostné taky skleničku vína. Obdobně sklenička piva.

  • Dát si jednou za čas dvojku vína nebo malé pivo ničemu nevadí.Navíc už nejsi na začátku těhu. Moje mamka měla chutě na černé pivo,dala si jednou za čas malé a já jsem zdravá. Něco jiného by bylo,kdyby jsi klopila jedno za druhým.

  • Aranel9.2.2017 20:06

    Letošní Silvestr byl ve znamení dětského šampusu, ale i tak jsem si malé pivo dala (desítku). Můj názor je, že pokud to vyloženě není z nějakého důvodu zakázáno lékařem, tak by jedna sklenička vůbec neměla vadit. Ale všeho s mírou :)

  • Jedna sklenička nebo malé pivo za celé těhu určitě nevadí. Nejsi žádná násoska, takže toto dítěti určitě ublížit nemůže

  • samsonoh9.2.2017 20:44

    jednou za čas to tobě ani mimču neublíží. Určitě kvůli tomu nemusíš mít výčitky svědomí. Já jsem teď na konci třetího měsíce a taky jsem si dvakrát cucla vína a jednou piva. Ale až budeš "těhotnější", tak by ty 2 decky neměly vadit. Ten začátek je horší, ale potom si myslím, že to opravdu nevadí.

  • Poslední měsíc těhotenství, když bylo horko a seděli jsme venku s přáteli, tak jsem si občas dala cider nebo dvě deci vína. Po obědě občas malou sklenici piva. Záleží na tobě, ale dát si trochu vína by nemělo uškodit :-)

  • dát si příležitostně malou míru alkoholu neublíží ani v těhotenství. jedno malý pivo sem tam může být i prospěšný z hlediska vitamínů;-) vysloveně poškození miminka nastává až při pravidelné (rozumněj každodenní) konzumaci nebo velmi časté nadměrné konzumaci alkoholu. pokud si dáš za celý odpoledne dvě nebo tři piva/skleničky vína nebo jedno pivo v neděli k obědu, miminku opravdu neublížíš;-) hlavně se ale řiď svými pocity, klidně si nalej skleničku a když budeš mít výčitky, nemusíš ji vypít;-) stres je horší než to jedno pivo....

  • Ono asi ty 2 dcl třeba nevadí... Ale já osobně bych si to nelajzla... proč, že... :)
    Ale teď jsem byla týden s těhulí a ta měla i pivo i víno...a ne jednou...

  • Víno bych raději vynechala, může stimulovat dělohu. Malé pivo bych neviděla jako problém. Čistě teoreticky vzato, ale není stanovena minimální dávka alkoholu, která může plod poškodit, takže samozřejmě nejlepší je to neriskovat vůbec ;-)

  • Risu9.2.2017 18:52

    Neublizi. Ale pokud ti to nedovoli vlastni hlava, tak tk nelam pres koleno a dej si radsi dzus.

  • Eika9.2.2017 21:45

    Asi to miminku neublíží, ale pokud Tě zlobí svědomí, tak bych do toho asi nešla :), aby Tě nepokoušelo, že jsi něco ne/udělala dobře. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist