Šílený strach z rakoviny jícnu v důsledku mentální bulimie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414917 13.12.2021 18:46

Ahoj holky,

bylo mi 17 let, kdy jsem byla neštastně zamilovaná a slyšela o sobě od druhých, že jsem přibrala. Ano, tenkrát to dělalo asi dvě kila, ale já se tak moc chtěla líbit, vlastně jsem začala být posedlá svým vzhledem, cvičení nějak rychle nezabralo, že jsem se zkusila vyzvracet.. Jednou, dvakrát... A propadla jsem kolotoči zvracení až třikrát denně po dobu 14 let, kdy jsem se z toho dostala až s příchodem těhotenství.

Od té doby jsem čistá. Bohužel, tenkrát jsem vůbec netušila, že mi má tehdejší kamarádka bulimie může zavařit nehezké zdravotní problémy.

Asi před dvěma měsíci se mi objevil problém, že si asi každých 5 - 10 minut lehce brknu. K tomu nemám žádné pálení žáhy.
Ale asi
měsíc a půl zpět se.objevil chrapot, kašel, sucho v krku, až nemůžu někdy promluvit. Netuším, zda to spolu souvisí.

Zatím jsem podstoupila ultrazvuk břicha, žádný problem neukázal. Jenže to neustálé naleptávání jícnu mohlo dle praktické doktorky způsobit rakovinu jícnu. Proto mám zadanku na ORL plus gastroskopii.

Hrůzou nemůžu fungovat. Orl mě čeká ve středu, na gastro se budu objednávat zítra.

Vás bych chtěla poprosit - slyšely jste někdy o případu rakoviny jícnu v důsledku bulimie?

Nevíte, jakým způsobem či kam se obratit, abych gastroskopii podstoupila co možná nejdříve? Napadlo mě zavolat na kliniky, které nabízejí za příplatek přednostní termín. Jsem z Brna, klidne však zajedu i do jiného města...

Moc děkuji za přečtení a případné reakce. Omlouvám se, pokud píšu nesrozumitelně, píšu na mobilu a v časovém pressu
K.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik14.12.2021 8:25

    Vím, že to co ti teď řeknu, nechceš slyšet. Ale bohužel, každý čin má svůj následek. 14 let zvracení je pro jícen opravdu velký zápřah. Kyseliny, které obsahuje žaludek, jsou opravdu žíraviny a když se dostanou kam nemají, mohou napáchat dost velkou škodu na zdraví (rozežírá tkáň - jícen, způsobuje žaludeční vředy, rozpouští sklovinu - zuby). Vždyť žaludeční šťávy neutralizují i hadí jed, když ho vypiješ. Ale trošku tě uklidním, nemusí to být rovnou rakovina. Tělo si prostě zvyklo zvracet a tak se ti teď prostě jídlo vrací zpět.

    A co se týká objednání, to ti poradí spíše holky, co bydlí tobě blíže. Jinak bych obvolala více pracovišť a vybrala si pracoviště s nejbližším termínem.

  • Nemůže jít o Reflux jícnu? Já jej mám a mám podobné stavy. Beru na to Omeprazol :-)

  • Ahoj, neporadím ti, ale držím ti palce, aby ti vše dopadlo dobře a byla jsi v pořádku

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist