Seznam, co vše zařidit a koupit před a po narozením miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115449 11.7.2015 11:26

Mám na Váš prosbičku. Sepsala jsem si vše co je třeba zařídit před a po porodu, výbavičku a kosmetiku. Přikládám dokumentíky. A byla bych moc ráda za Vaše názory. Co třeba dokoupit nebo co vůbec nekupovat. Ohledně oblečení už mám snad vše.

  • 11.07.2015 12:58:57 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 11.07.2015 12:58:57 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8911.7.2015 12:30

    1) Tolik věcí jsem snad ani nevyřizovala u prvního dítěte :D

    2) Měla jsem to víceméně stejné - jen jsem neřešila PPM, na to jsem neměla nárok, ani registraci v porodnici. Jsem vdaná, takže ani jméno se neřešilo a předem jsem jména pro děti nikam nehlásila :)

    3) Se vším souhlasím :)

    4) Výbavičku si každá řešíme sama - každá máme jiné požadavky, já měla stažené hezké seznamy z netu a dle toho se řídím i teď u druhého :)

    5) Taky souhlas se vším :) Do porodnice klidně i balzám na rty, mobil a nabíječku, ...

  • dancewomen11.7.2015 14:57

    Jsi fakt dobrá, takhle to hezky mít sepsané, klobouk dolů:-)

  • Teda, pěkný seznam. V rychlosti Ti napíšu pár postřehů. 1. Nachystej si do porodnice více košilí. Jednu na porod a potom aby jsi měla vždycky jednu na sobě a jednu čistou v zásobě. Mě to vždycky přinesl manžel. To samé s ručníky. Může Ti ukápnout mlíko, nebo si zašpiněníš ručník nebo košili od krve a potom bys musela čekat až do návštěv. Určitě je lepší být ve své košily, než se prosit o nějaký erár..Doporučuji Ti lahvičku na čistou vodu, kterou by ses mohla ošplíchnout po WC, protože ne vždycky stihneš sprchu. Já jsem se tomuhle doporučení smála a potom jsem litovala. A teď si nepamatuji přesný počet porodnicích vložek co jsi psala, ani nevím kolik u vás v porodnici dávají, ale u nás dávali jeden balíček, ještě jsem dostala nějaké navíc od hodné PA a spotřebovala jsem k tomu další 2 nebo 3 balíčky. Takže je měj alespoň doma a partner je pak může dovézt. A za 2. co se týká miminka, nekupuj zásoby kosmetiky. Krém na opruzeniny kup 1x, můžete ho dát třeba 2x a zjistit, že miminku nesedí. To samé ubrousky. Já jsem nakoupila zásoby pampers ubrousků, malej se oprudil a já jsem je pod cenou prodávala. Plíny jsem měla asi ve stejném Počtu a stejnou značku. Jen těch bavlněných jsem měla asi 20 a můžu říct, že jich bylo tak akorát, protože až se vrátíš s porodnice, budeš toho mít tak akorát a do toho 6 nedělí s miminkem a ještě hlídat, aby Ti nedocházely plíny a rychle je prát..minimálně 10 kusů využiješ. Pod miminko k doktorce i doma na přebalování, pod hlavičku do kočárku a do postýlky, potom při kojení můžu ubryndnout nebo ublinknout a potom na kočárek třeba proti sluníčku..Dále bych koupila jen jednu lahvičku, nemusí miminku sednout, stejně jako dudlík. Ideálně kup dudlík a lahvičku jedné značky, kvůli tvaru. A potom bych ještě koupila do zásoby malé balení Nutrilonu, kdyby náhodou nešlo kojení..Co bych nekupovala předem jsou čísly, můžou se až od 3 měsíců a i tak je lepší sirup. Kousátko taky není potřeba hned, ale do zásoby být může. To samé ta hrazdička. To bude asi vše, přeji rychlý a pohodový porod a hodně zdraví Tobě i miminku. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist