Sexualita

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426359 20.12.2020 20:38

Zdravím,
je mi 17 a uvědomila jsem si jsem lesba, řešila jsem to v sobě zhruba 2 roky a jsem to teď připravena říct třeba kamarádům. Pořád ale přemýšlím jestli tím Coming Outem ze sebe lidi nedělají něco jiného než heterosexuáli. Přeju si, abych mohla říct, že je ta holka hezká a nikdo by se neptal, jestli jsem lesba

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sama jako hetero občas řeknu, že ta či ten je hezký a nikdo se mě neptá na orientaci. Proboha, já tuhle dobu vážně nechápu. Nesetkala jsem se nikdy s diskriminací homosexuálů, jednoduše se jen šustlo "on/ona je homo.." a konec, tímto haslo. Můj svět se netočí kolem homosexuality druhých. Taky na potkání nevykládám přece, že jsem hetero. A nemúžu se dočkat doby, kdy se konečně přestane "řešit", kdo je homo/hetero/trans a kdejaká další opičárna. Pokud si potřebuješ ulevit, tak opravdu lidem, kterým doopravdy můžeš důvěřovat a nemusíš se bát, že to někde vyzradí. Hlavně si uvědom, že sexualita každého člověka je jeho intimní (resp. druhým nepřístupná) věc. A ostatním má být fuk, s kým trávíš svůj čas a život.

  • interstellar21.12.2020 14:43

    Co se týče lidí kolem, nevšimla jsem si, že by někdo řešil to, jestli třeba kolega má přítelkyni nebo přítele. Nezažila jsem, že by někdo okázale comingoutoval. Takže když se třeba Karla někdo zeptá, jestli někoho má, tak prostě řekne, že chodí s Pavlem nebo chodí s Jarmilou, a tím je to odbyto. Tak nějak se to bere všechno stejně. Ale nevím, jak to má dnešní mládež.

  • Michalla21.12.2020 18:06

    Ahoj nebo dorý den,
    pokud bys chtěla o tom popsat víc a říct zkušenosti a reakce a jak to bylo a je u mě, tak písni do vzkazů. Ráda se podělím o zkušenosti. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist