Sex v dlouholetém vztahu

Otázku položila: diskutt 27.10.2021 10:49

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se ve vašem dlouhodobém vztahu změnil sex. Třeba frekvence, typ, komunikace, iniciativa, ozvláštěnění, orální sex? Nebo se třeba nic nezměnilo a je vše jako na začátku?
Je něco, co byste raději ocenily od svého partnera, nebo on od vás?
Je to intimní téma, takže samozřejmě ocením i anonymní odpovědi. Díky :-)

Díky všem za odpovědi, i tak jsem se pokusil odpovědět na každou samostatně :-)

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsme spolu 16 let. A není to jak dřív. Za mlada jsme se milovali i 10x denně, kdykoliv a kdekoliv. Ale to jsme neměli 3 děti. Teď je to tak 3x do týdne. Iniciativa je oboustranná, možná já jsem trochu aktivnější. Orál častěji já jemu než on mně. Polohy obměňuje dle chuti. Jen už to není kdykoliv a kdekoliv, ale to hlavně kvůli dětem. Pořídila jsem nějaké hračky, tak je to teď zase nějaké zpestření. A hezký je to pořád, jen by to mohlo být častěji.

  • Jsme spolu 4 roky a je to porad stejne. Sex o víkendu. V tydnu velice výjimečně. O sexu dvakrát za den si mužů nechat zdát. Oral výjimečně. Co aw poloh týče tak je v 95 % on kleci, ve 3 % jsem nahore a ve 2 % je to zezadu. Přítel nemá úplně nejpevnější erekci.
    Kdyby to bylo o 10 dric, asi spolu nezustaneme. Ale člověk časem přesunuje priority. Sex jako takoy je s nim fajn. Já Bych ho uvítala častěji, ale kdH je přítel unaveny, prostě se mu nepostaví.
    Když to takglw výpisu, Vypadá to možná hrozné, ale máme se radí ;)
    A iniciatica - z 99 % začínám ja. Příteli by asi stačil sex dvakrát do měsíce

  • Jsme spolu 11 let. Frekvence sexu jak kdy. Nekdy 2x denne nekdy taky tyden nic. Jsme oba unaveny z prace. Jinak iniciativa oboustranna. O sexu se dokazeme bavit. Vyhovujeme si. Je to porad stejne jako na zacatku.

  • S manželem jsme spolu 3 roky takže nějak dlouho to není, ale sex je určitě lepší jak na začátku. Pořád zkoušíme něco nového a je to super ☺️

  • Jsme spolu už 17 rokem,milování 1x až 2x týdně,2 menší děti,iniciátoři oba,je to pořád krásné i když úplně jiné než v začátcích.

  • Na začátku vztahu každý den , teď po 6letech třeba i pár měsíců žádný pohlavní styk jen třeba mazlení, máme moc práce.

  • My jsme s přítelem 7 let, na začátku jsem byla hodně nadržená a sex jsem chtěla mít pokaždé, když jsme se viděli, on ho tak moc nevyžadoval. Po nějaké době se naše role prohodily, kdy on chtěl a mě už to tak moc nebralo. Stalo se to poté, co jsem shodila růžové brýle a objevily se neshody a rozdíly mezi námi, necítila jsem už takovou psychickou blízkost. Poslední asi 2 roky na to mám chuť jen při ovulaci. Chtěla bych to samozřejmě nějak zlepšit, ale nevím, jak. Přítel se mi fyzicky líbí, už jsme se i povahově víceméně chápeme, hádek je méně, než dříve, ale tu sexuální chuť si jaksi vrátit nemůžu. Často se musím nutit, když už je to dlouho a přijde mi to "blbé", ale o nějakém vzrušení a zvlhnutí si můžu nechat jen zdát. Asi jde i o to, že mě nejvíc vzrušuje "novota", pocit psychické podobnosti a romantické představy o budoucnosti, prostě ty "růžové brýle". Jak nastoupí realita, tak už mě to tak nebere. Ale z mládí jsem vyblbnutá dost, takže jen kvůli nechuti k sexu bych vztah nezahodila.

  • Janakova7413.12.2021 19:32

    Užíváte si sex v dlouhodobém vztahu pravidelně? Jak se s partnerem držíte v kondici a udržujete sexuální napětí?

  • Domaskova14.12.2021 1:32

    Pokud na tom pracujete, tak si bez problému můžete užívat sex i v dlouhodobém vztahu. Já se snažím manžela pořád překvapovat a to i on. Nejraději zkoušíme nové hračky pro oba do postele.

  • Janakova7415.12.2021 20:14

    Jako třeba jaké ty hračky? To chodíte do sexshopu si je kupovat?

  • Domaskova17.12.2021 1:14

    Tak to takhle asi nechci konkrétně vypisovat, ale mohu prozradit, že toho máme hodně z kategorie https://e-kondomy.cz/eroticke-pomucky/bdsm-a-fetish/bondazni-sady , ale každého asi bere něco jiného.

  • sirio14.3. 23:56

    Podle mě to chce nabourat stereotyp a okořenit si vztah nějakým pěkným prádýlkem nebo erotickou hračkou, mrkni třeba na oblíbenýho sexshop Banánek, je super - https://www.bananek.cz/

  • Magdah26.1.2022 22:46

    Je pravda, že po krásných osmnácti letech už to není takové, jaké to bylo na začátku. Manžel už docela v brzkém věku začal pociťovat lehkou erektilní dysfunkci, takže jsme museli řešit ještě problémy navíc. Dostala jsem tip na stránku https://www.kamagris.com/ . Nějaké kamagra, pilulky a přípravky - no zkrátka věci co mají pomoci. A taky pomohly. Díky tomuto incidentu jsme o sexu začali hodně mluvit a jsme teď hodně otevření. Myslím, že to je základ oboustranné spokojenosti :-)

  • JanaK2029.9.2022 19:58

    S manželem jsme spolu již dvacet let a jak stárneme je frekvence samozřejmě nižší. Řekněme si upřímně jak má muž vydržet pracovat denně a pak ještě v padesáti vydržet každodenní sexuální hrádky. Mám ráda sex, a tak pro zpestření si občas pořídím krajkové prádlo na stránkách https://www.moda-pradlo.cz/zeny_k159/damske-spodni-pradlo_k30/, což manžela vždy potěší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist