Sestra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426614 2.12.2020 15:16

Ahoj, asi to sem nepatří, ale mám takový problém. Je mi 14 let a mám dvě starší sestry. S jednou (tou prostřední) jsem se od mala pořád hádala. S tou druhou (nejstarší) jsem měla od mala moc dobrý vztah. Ona má ráda děti, a to už od dětství. Navíc spolu máme věkový rozdíl 6 let. Všechno mě učila, vysvětlovala a tak. Ale postupem času jak jsem rostla a všechno poznávala, tak jsem začala poznávat víc i jí. A jak ji tak poznávám, tak mi je čím dál více nesympatická. Dříve jsem s problémem chodila spíš za ní, než na mamkou. Ale teď, když ji řeknu, že mě trápí tohle a tamto, a že se z psychický stránky občas necítím dobře a tak. Tak na mě udělá ,,ksicht" a řekne: ,,prosimtě, klasická puberťačka, s tímhle si choď za někým jiným". Nebo taky chci vypadat hezky a mít nové oblečení. Ale jelikož jsem třetí tak všechno pořád dědím, a ona je pak na mě hnusná, co se mi na tom nelíbí, že nepotřebuju vypadat furt jako princezna. A pořád se do mě takhle naváží s pubertou. Ona si tím taky prošla, tak ví, o čem mluvím, tak by mi mohla aspoň pomoct. Hrozně mě to trápí a nevím co mám dělat. Jak z té strany, že se psychicky hroutím z toho, že na mě všechno padá a všechno v sobě dusim, tak z toho, že jsem s ní byla už od mala a je mi v různých ohledech nesympatická (a to teď nemluvím jen o tom, co jsem zde psala). Nemáte někdo prosím nějakou radu ??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle toho jak to popisujes je sestra ještě stále "v puberte". Ono věk neurčuje konec. Teď je v době kdy se na tebe povyšuje. Nezbývá ti nic než si svoje řešit s kamarádama a počkat až sestra dospěje, pak změní přístup i k tobě. Sama mám dvě starší sestry, takže to znám.

  • Každý máme v životě různýá období. Ty jsi se dřívena sestru dívala nekriticky, nyní ji posuzuješ více kriticky. Stejně tak sestra se vyvíjí, dříve k tobě byla třeba shovívavější, teď má zase potřebu si dokázat, že už je dospělá. Myslím si, že to není konečná fáze a obě se zase posunete;-) Asi budeš muset teď být ty zase chvíli shovívavá ke své setře;-) Co takle zkusit, jestli by sis nyní zase nerozumněla více s druhou sestrou? Nebo s někým dalším z rodiny?
    Rozumím, že třeba zděděné oblečení je pro tebe nepříjemné, ale z pohledu druhých to opravdu není tak hrozná věc. A ostatní si pravděpodobně vůbec nevšimnou, že jsi to zdědila. Navíc - Vánoce jsou ideální čas, kdy si říci o něco nového pdo stromeček;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 136 otázek, kterým se dostalo 271 256 odpovědí a 409 545 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist