Šestinedělí a očistky

Otázku položila: Speedy61 28.6.2018 10:52

Ahoj maminky,
prosím o radu ohledně krvácení v šestinedělí. Jsem po prvním porodu. Dnes je to přesně týden od porodu a stále krvácím. V porodnici to bylo na dvě vložky každou chvíli a nakonec očistky začaly světlat. Po návratu domů byly stále silné, ale už jen na jednu vložku po každém kojení. Krvácení bylo tmavé, ale od včerejška mám zase čerstvou krev. Dostala jsem železo a mám i stolici černou jako uhel. Podle příbalového letáku je to snad normální. Máte s tím některá zkušenost? V různých tabulkových radách se píše, že bych měla krvácet max 4dny po porodu. Mám jet na pohotovost, nebo jste to měly také?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud neodchazeji cucky tkani, kusy...tak to je normalni. Ja ted krvacela opravdu celych 6tydnu, byl to opruz... Vyslovene jsem krvacela cca 3-4 tydny, pak uz to slablo.

  • 4 dny???? já krvácela a postupně špinila 4-5 týdnů a následně rovnou přišla MS..je to hodně individuální, ka ždá to má jinak, ale týden po porodu je odcházení očistků normální. POkud nemáš b olesti v podbříšku, teplotu apod., je to ok. černá stolice po železe je normální

  • sisterrys28.6.2018 11:17

    4 dny je podle mě utopie. Já třeba měla očistky hodně slabé, už nějaký 5. den jsem běhala bez vložky (to jsem byla ještě v nemocnici, měla jsem dole zánět, tak jsem měla co nejvíc větrat), ale krev byla stále, jen jí nebylo moc. Pak se to po jednom kojení zas víc spustilo. Slabé krvácení jsem měla asi 14 dní, ke konci jen špinění. Kolísání v intenzitě je určitě normální. Tu tmavou barvu bude způsobovat železo. A jak píší holky, pokud nejdou cucky nebo nejsou enormní bolesti, je to v pořádku.

  • Ja mela ocistky 8 tydnu a hned mesic na to normalni menzes...neboj toto je v pořádku

  • hajtlik28.6.2018 12:29

    Je to normální, železo navíc pomáhá krvetvorbě, takže krvácíš více i díky němu. Očistky jsou u každé jiné, ale myslím, že střed je někde mezi 3 týdny, tak vydrž ještě a pokud se Ti nebude něco zdát zavolej do porodnice, kde si rodila, nebo své dr :)

  • Petrakim28.6.2018 12:31

    Krvacela a splnila jsme na etapy 5 týdnu.po 14 dnech od porodu jsem si říkala,ze to je ok a nemile mne překvapila zase na tři dny krev ve velkém množství.pak se to ještě opakovalo tuším jednou.takže učebnicové poučky neplatí.též kojim.

  • buccaneerka228.6.2018 14:43

    Jsem dneska 10. den po porodu a krvácím normálně jako při ms, a to nejenom po kojení. Včera dokonce při sprše odešly dva větší kusy nějaké tkáně, ale beru to, že se čistím. Já jsem žádné tabulky nečetla a počítám teda, že dva tři týdny budu mít takto silné očistky a potom by to snad mohlo slábnout. Nosím pořád poporodní vložky a síťované kalhotky.
    Jinak v porodnici, jak jsem ležela a byla dole oteklá, jsem taky čtvrtý den jenom špinila, ale jak doma chodím a otok zmizel, krvácení je zase silnější.

  • samsonoh28.6.2018 15:45

    4 dny? To bych teda chtěla vidět, která nerodící žena to psala (nebo nedej bože chlap). Já jsem krvácela sice jen asi necelé 2 týdny, ale pak čtvrtý týden se to znovu vrátilo, takže rozhodně je to individuální, ale 4 dny to určitě netrvá. Vem si, že tělo se potřebuje pročistit a na to je potřeba čas ;-)

  • Ne nadarmo se sestinedeli říká sestinedeli ;-)

  • Tak já(po čtyřech porodech)krvácela vždy max 2týdny,pak už jen špinení.U každé je to jinak mno.Pokud to není extra silné krvácení,tak bych to neřešila.

  • petulinkaa1328.6.2018 21:24

    4 dny je nejaka blbost,kde si to cetla? 6ti nedeli je od toho,ze proste muzes krvacet nebo spinit 6 tydnu,ja u kazde z holek krvacela urcite cele 6ti nedeli,posledni tyden treba spineni,ale ono to 3 dny je,pak jako ze konec a zase se to rozjede,je to na budku :-D no to jsem ale nevedela co prijde s prvni MS,jsem myslela,ze nebudu mit zadnou krev v sobe,taky od te doby uz MS neprisla 4 mesice 8-o takze v klidu,pokud se budes cistit cele 6 ti nedeli je to ok,kdyby to trvalo dele,na gynde zjisti proc,to uz pak nejakou pricinu ma.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist