Sebelítost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408290 27.10.2019 22:23

Proč je sebelítost špatná? A co vlastně vůbec znamená?
Dokázal by mi to někdo nějak vysvětlit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk28.10.2019 7:07

    Sebelitost je to, že člověk že sebe dělá chudáka, i když ve skutečnosti žádnej extra chudak být nemusí. A místo, aby usiloval o nápravu svého problému, lituje se a touží po soucitu. Špatně je to proto, že tím v podstatě jen obtěžuje okolí a ani jemu samotnému to není nijak ku prospechu.

  • macicekkajik27.10.2019 22:34

    Ten kdo trpí sebelítostí se většinou potýká s depresemi, nemá žádné sebevědomí. ctižádost, prostě nemá chuť do života, proto je sebelítost špatná.

  • Sebelítost je neschopnost posunout se dál. Každá zkušenost v životě ti něco dá. Ta dobrá i ta špatná. Pokud tě něco srazí na kolena, je dobré říci někomu co se ti děje a co tě trápí. Kolikrát stačí jen sám před sebou říci nahlas co se děje a popsat to slovy. Sebelítost je ale neustálé omílání jak je vše těžké, nefér a ty s tím nemůžeš nic dělat. Vše je marné, smutné a ty chceš aby tě ostatní ujistili, že to máš opravdu těžké a také tě politovali. To je špatně. Pomoci ti postavit se na nohy je rozdíl mezi politováním, nebo uznáním tvé pravdy. Neúspěch je vlastně šance. Otevře ti třeba jinou cestu a hlavně ti dá zkušenost. Úspěch ti dodá sebevědomí, ale nebýt i neúspěchu, nebylo by pokory. Slabý člověk se lituje a pere prádlo na veřejnosti. Ten silný hledá cesty jak vyřešit každou situaci, umí se svěřit nejbližším, ale nevytahuje chyby druhých na veřejnosti. Proto sebevědomý člověk přitahuje ostatní. Je plný pozitivní energie, nelituje se a nechce aby ho litovali druzí. Ukazuje svou sílu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist