Screening v I. trimestru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36286 6.3.2011 12:57

Ahojky womenky, přeji všem krásnou první březnovou neděli! Je mi 37 let, jsem podruhé těhotná (po 18-ti letech..) a mám malý dotaz, 8.3. jdu na screening v I. trimestru do Apollináře, nemám tušení, co mě čeká, před dvěma týdny jsem byla na krev, byla jste některá na screeningu u Apollináře, chtěla bych vědět, jak to probíhá a co mě čeká, jak dlouho to trvá atd. a budu za to něco platit? Moc děkuji za odpovědi:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj tak ten screning se ve většině případů provádí obdobně. Jen ceny jsou různé - zkus si najet na webovky Apollináře, třeba tam tutu informaci ( jaká cena ) najdeš.
    Jinak mně brali kolem 10 tt krev, kolen 13 tt sem šla na ten utz, kde se zjišťovalo hlavně šíjové projasnění ( NT ) a přítomnost nosní kůstky. Lékař do PC zadal výsledky z krve, poté nález na utz a řekl výsledek. Hodnotit zvlášť hodnoty z krve a zvlášť z utz nemá smysl. Výsledek je z obou hodnot.

  • Janina766.3.2011 14:00

    Ahojky, já jsem u Apolináře nic neplatila. Byla jsem tam kolem 12tt +-. Probíhá to jako normální UZV, jen dr. diktuje a PA nebo sestra zapisuje do tabulky nějaké hodnoty, co na mimískovi vyčtou a vidí. Pak z UZV, věku matky, krevních testů vyleze výsledek. Přeji hodně štěstí.

  • Tak jak holky píšou to i probíhá. Je mi také 37 let a byla jsem 8.2.(13tt) v Pronatalu v Praze, nejdříve proběhl UZ a pak nabrali krev. Stanovují pravděpodobnost s jakou se ti muže narodit geneticky špatné mimi, trizomie 21 (Downův s.), 18 (Edwardsův sy.) a 13 chromozomu (Patauův syn). Bylo mi řečeno, že pokud se mi do týdne nikdo neozve, tak je test negativní a výsledky dostanu u svého gynekologa při další kontrole. Nic jsem neplatila, i když jsem byla upozorněna gynekologem, že toto vyšetření budu platit cca 1400. Hodně štěstí a pevné nervy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist