Screening a triple test

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 15.1.2012 20:22

Ahoj holky, dnes jsem se trochu vyděsila. Brouzdám pořád po netu a čtu různé články a diskuse k těhotenství. Chci se zeptat na jednu věc. V prvním trimestru jsem byla na screeningu (odběr krve a měření nuchální translucence). Teď v 16.tt. jdu na triple test. Dočetla jsem se, že pokud je screening v prvním trimestru v pořádku, že se na triple test už neposílá, že je to zastaralý způsob a ne moc přesný a žena je pak akorát ve stresu kvůli špatným a většinou zkresleným výsledkům. Dost mě to znervóznělo, protože mi doktorka vlastně vůbec neřekla, jak mi ten screening dopadl. Vím jen výsledek NT a ten je dobrý. Jak jste to měly vy a co jste o tom případně slyšely? Děkuju za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj taky jsem nevedela vysledek toho 1. a pak mi sestra rekla ze v tom 16tt mi ty testy porovnaji stema prvnima vysledkama a tam vylouci falesne pozitivni vysledky...pokud by ti rekkly ze ty 1. jsou oki muzes ty v 16tt odmítnou kvuly tomu ze vycházejí nekdy falesne pozitivní a pak se posilana plodovku...pokud jsi mlada a neni nemoc nejaka v obou rodinách neni se ceho bát

  • Ahojky, taky jsem byla na screeningu v 1. trimestru a dopadl dobře (výsledky negativní) a stejně mě doktorka poslala v 16TT na triple testy, i mi byly doporučeny v Gennetu, kde jsem byla na prvotrimestrálním screeningu. Takže neboj, nic špatného to neznačí :-)

  • ja dostala zpravu z prvniho sckreninku. takze sem si tam vse precetla. jinak na triple test se me krev i pres negativni vysledek se mi bral.a lekarky ses mela zeptat na vysledek toho prvniho.

  • Také, u obou dětí mi dělali prvotrim, screening a dostala jsem do ruky celý výsledek a navíc mi i lékař, řekl, že je vše v pořádku, na tripple jsem přesto byla poslána a opět v pořádku. Kamarádce u druhého mimi vyšel tripple špatně, šli na amniocentézu a mimi je úplně v pořádku, dneska je mu už 7 měsíců. Jinak tripple má přesnost kolem asi 70%, prvo screening kolem 90%, dokonce přes...


  • Mně řekl dr. že to dopadlo dobře,tak jsem triple test odmítla.Řekl,že by se na mém místě zachoval stejně,že trn test se ve světě nedělá,ale do průkazky mi to odmítnutí napsal.Asi aby si kryl záda kdyby něco.Mému synkovi už je půl roku a je zdravý.

  • Ahoj já prvotrimestrální screening neměla, měla jsem jen ultrazvuk, NT dobrý a nosní kůstka přítomna, ale i kdybych ho měla, tak si myslím, že tripl testy jsou povinné a možná je můžeš odmítnout, ale udělat ti je musí, když je výslovně neodmítneš, tak bych se nenervovala, určitě to bude dobrý. Zavolej si zítra k doktorce a budeš klidnější. Hodně štěstí a at je miminko v pořádku

  • Borlova15.1.2012 23:22

    Mě řekli, že když bude první screening v pořádku, tak mi nebudou volat a když ne, tak mi zavolají. Bohužel volali:-(.( nakonec bude mimi zdravé). Ale kdyby byl první screening v pořádku, tak bych na triple testy nešla.

  • Ve 13tt jsem byla na prvotrimestrálním screeningu, který vyšel výborně. Na tripple testy jsem pak už jít nechtěla, tak jsem se ptala doktora jestli musím a on řekl, že proč bych na ně chodila, když ten screening vyšel dobře, že ty tripple testy jsou nepřesný a co bych pak dělala, kdyby náhodou vyšly falešně pozitivní, že bych z toho byla zbytečně vystresovaná. Jsem ráda, že doktor na to měl stejný názor a rozhodně nemám pocit, že bych cokoliv zanedbala - vím že ty první přesnější testy dopadly dobře a jsem naprosto v klidu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist