Šance?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43691 29.8.2011 9:09

Ahoj holky, je mi 38 let a nějaký ten měsíc, s přítelem se snažíme 8 měsíců a zatím nic, problém je asi můj věk, dle výsledků partnera sice plodnost snížená ale inseminace prý velké šance, má spermiií hodně moc je spíše problémy v pohyblivostí, bere vitamíny ale je z čeho vybírat, u mě ted nastane první inseminace tzv naslepo bez zjištování zda mám či ne průchozí vejcovody a pak pokud se nezadaří asi laparoskopie kde by zjistili a ostranili co tam nemá být po zánětech se čeakjí srůsty, bojím se že to nevyjde, ovulaci mam, budu brát ale prášky, když jsem si vyslechla statistiky nebo šance v mém věku bojím se, myslím že se tím ani sebe a ni partnera neobtěžuji ale dítě ještě žádné nemám a hodně ho chceme, jak to vidíte vy, ale pravdu jako zkušenosti, díky, umělé je také řešení do kterého bych šla a partner je tak napůl zda tímto způsobem ano či ne, on má z předcchozího vztahu jedno

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No pompravdě v tvém věku bych do IUI na slepo (ale i naostro po laparo) šla max. 2x, je to ztráta času, když uvážíš, že je to jen jakási vylepšená soulož a vám se normální cestou otěhotnět nedaří.... Nemáš moc času na IVF "hrazené" pojišťovnou. Teda pokud neřešíte peníze, pak je to jedno, ale po tvých 39. resp. 40. narozeninách pak IVF vyjde na víc než 60.000,-. Tak bych asi neváhala a šla do toho naplno. Hodně štěstí.

  • ahojky podle me nezalezi kolik ti je let ale jak je na tom tvoje telo...je hodne zen co otehotneli i v 45 letech...jeste bych nestracela nadeji. rika se ze normalni doma snazeni je jeden rok. me je 22 a s pritelem jsme se snazili skoro 2 roky nez se to povedlo a udrzelo...:-) ted jsem 19 tt....:-) drzim palecky:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist