Sama s dvema detma

Otázku položila: Anonymní uživatelka #279429 17.1.2018 21:56

Prosím maminky... Rozcházíme se s přítelem. Už to dal nejde. Zůstanu samá s dvěma malým a dětma s nevím jak to zvládnu. Je tu některá ve stejné situaci? Samá s dětma? Nedokážu si představit platit samá nějaký být, živit děti. Apod. Když mám mateřskou 7600 Kč. To se dá nějak vyžit? To není ani na byt:( Prosím o rady Dekuji:(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys17.1.2018 22:08

    V takové situaci nejsem, ale určitě budeš mít nárok na různé příspěvky, třeba na bydlení, na děti apod. Zajdi si na socialku, tam ti poradí. Krom toho, pokud je přítel zapsán v rodných listech, bude platit alimenty.

  • Ještě bych doplnila, že do dvou let dítěte má na "alimenty" právo i matka, pokud se nepletu. Jinak první se musí zajistit alimenty od otce, pokud bys to neměla vyřešené, neměla bys nárok na příspěvek na bydlení atd. Jinak na překlenovací dobu je možné požádat o jednorázovou dávku hmotné nouze.

  • dancewomen17.1.2018 22:31

    Tak nebudeš mít jen rodičák,určitě alimenty od otce na děti plus si vyřídit příspěvek na bydlení a přídavky na děti,to je takové minimum a na zbytek se zeptat na sociálce.Ještě si můžeš nechat zvýšit rodičák,ale pak počítat s tím,že Ti dřív skončí.

  • Kamkri18.1.2018 8:49

    Ahoj, pokud jste nebyli manželé, musíš na opatrovnický soud požádat o svěření dětí do péče .. tuším, že na základě toho ti pak soud určí i alimenty. Jinak je on nemusí platit a navíc může kdykoli děti vzít a kamkoli odjet a ty nenaděláš nic.
    Dál bych šla na sociálku a zjistila, o co všechno ve své situaci můžeš žádat. Měli by tě "dotlačit" do životního minima + dostaneš i přídavky na děti atd.
    Vyřízení všeho docela trvá, tak nečekej a začni to vyřizovat co nejdřív.
    Držím palce. Neboj, to zvládneš.

  • Já o tom přemýšlím... máme jedno malé miminko a upřímně nevim co bych dělala. Asi bych se na chvíli vrátila k rodičům a začala řešit alimenty...

  • Marlena18.1.2018 14:14

    A je ten důvod k rozchodu tak vážný, nedá se to nějak vyřešit? Třeba by ještě stálo za to, za ten vztah bojovat. Rozbíjíte dětem rodinu...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist