ŠESTINEDĚLÍ+MS?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 5.8.2012 13:05

Dobré odpoledne maminky a uživatelky WZ chtěla sem se zeptat zítra mi končí 6ti nedělí a dnes jde ze mně narůžovělý už výtok docela dost jakkdyby se rozjížděla ms?Je to možné?Neovlivní to mlíko?

Ještě sem se chtěla zeptat v čera jen takový narůžovělý výtok a dneska je toho více.Zítra bych mněla jít teoreticky na kontrolu po šestinedělí můžu nebo mám jít aji kdybych mněla ms nebo bych jen špinila?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko5.8.2012 13:20

    Myslím, že to MS ještě vůbec být nemusí, pořád to mohou být dozvuky šestinedělí, ačkoliv třeba již pár dní nekrvácíš ani nešpiníš. Zda je to MS nebo kdy přijde, Ti neřekne nikdo - třeba já krvácela špinila tak nějak střídavě cca 7 týdnů po porodu, pak 2,5 měsíce po něm přišlo špinění, krátké krvácení (asi den-dva) a opravdová MS dorazila až 5 měsíců po porodu, ačkoliv jsem plně kojila. Je to individuální.

  • Ahoj :-) Já měla na konci šestinedělí dokonce krvácení, a to obden, i když několik týdnů předtím jsem už ani nešpinila...Dr. jsem to řekla a mohlo se prý jednat o dočišťování dělohy, protože na utz nic nenasvědčovalo tomu, že by MS vůbec proběhnout mohla...Jinak někdo říká, že to může trochu změnit chuť mlíka a dítě začne mlíčko i odmítat, ale to já bohužel neposoudím - jsem 14 týdnů po porodu a MS zatím nikde, ale je to samozřejmě individuální, tak uvidíš, jestli se rozjede ;-)

  • Mě se to tak stalo, dokonce jsem byla hnedle 1. den po 6tinedělí na KO na gyndě a dr. říkala, že krvácím (ale zatím to právě nedošlo do kalhotek, vtakže jsem to nevěděla), no a MS se rozjela, i když byla slabší.....akorát po 3.tím porodu jsem měla zpoždění něco přes týden po šestinedělí. Všechny děti jsem kojila, pravda, u 1. dvou jsem zaznamenala problémy s kojením právě v té době po šestinedělí (do té doby absolutně žádný problém, najednou takový zlom),ale ne pouze během MS., u třetího příchod MS nemělo na kojení žádný vliv, i když příznaky byly totožné-do konce šestinedělí se mi prsa přestaly nalévat, měla jsem je měkká,přestala jsem potřebovat vložky do podprsenky a přestalo jít z nich odstříkávat. Ta změna se udála docela rychle. Děti musely prostě začít sát (před tím jim to řekla bych, teklo samo).
    Těžko říci, já už nedávám vinu MS, ale dudlíku, protože třetímu dítěti jsem dudlík nedala a ten přechod zvládlo naprosto v pohodě, ale možná je to stejně tak dobře náhoda a záleží jen a pouze na dítěti (ale já nechtěla nic riskovat).
    Některé ženy uvádějí, že dítě už předem, než přijde MS, vydává známky nespokojenosti a ony tak ví, že MS dorazí, ale já toto opravdu nepociťovala. Prostě buď byl s kojením problém nezávisle na MS nebo prostě problém nebyl. Takže já vesele kojím a menstruuju dohromady;-)

  • lulatko6.8.2012 11:00

    Na kontrolu klidně běž, zatím nevíš, co z toho bude. A kdybys krvácela dlouhodobě, stejně bys na gyndu musela tak jako tak dřív nebo později. Zkontrolovat zavinutí dělohy, její vyčištění může lékař, i když krvácíš, stejně tak zhojení povrchových porodních zranění (nástřih). Takže to vůbec neřeš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist