S dětmi na kolech?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25849 12.5.2011 7:58

Ahoj maminy, jak cestujete s 3 a 6 letými dětmi na kolech? Za den tak 20-40km. Moc děkuji za tipy:-)

Ještě dodám, že většina cesty by byla po cyklostezce, pouze kousky po silnici. Zajímalo by mě hlavně, jakou dálku vaši prcci ujedou, pokud už umí na kole, případně jak jinak cesty řešíte.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak náš malý má 3 roky a jezdí sice na kole - s postranními klečky, ale rozhodně bych to neriskla, že by jel on na kole a vedle třeba já nebo manža ( byť by to byla cyklostezka - na cestě vůbec ). Ale záleží jak je dítě šikovné. Náš je hrozně opatrný. s 6 letým bych jela jen po cykloztezce asi......ale nemám zkušenost, tak moc nevím

  • MAnžel jezdí s 5ti letým i po silnici, já bych na to nervy neměla :-) Ale záleží na dětech. I na zdatnosti i na tom, jak zvládnou reagovat "kdyby něco".

  • sigiska12.5.2011 8:35

    Zatím nemám zkušenosti, ale chtěla bych si pak zkusit půjčit vozík za kolo. Mohou se tam vést i dvě děti. Prý to chce, ale zdatného chlapa :-)
    Nebo mají za kolo vodící tyč - přední kolo je ve vzduchu. Malé tak může šlapat a má pocit důležitosti.
    Tak se zkus podívat na net, určitě tam něco najdeš.

  • Myslím že větší to v pohodě zvládne a menšího bych zahákla tatínkovi na tu tyč. Kamarádka mi vykládala jak její malej tatínkovi brzdil do kopce, takže možná bych mu ty brzdy radši odpojila, ale at na to pak nezapomenete!!! Vozík mi přijde naprosto otřesnej, myslím že ty děti uvnitř dýchají jenom prach z cesty, fuj no, ale lidi to používají hodně, ale pro tak velký děti se mi to zdá zbytečný.

  • Ahoj, to záleží, jací jsou děti cyklisti. Můj sedmiletý už zvládá od šesti s přehledem, v 5ti letech ještě neměl kolo s přehazkou a občas jsem musela někde pomoc nebo tlačil, teď má kolo s přehazovačkou a ujede hodně-ve vhodném terénu-aby šlapal třeba 5-6 km do kopce ho fakt nepřemluvím-ale pokud je to nahoru dolu bez velkých převýšení, tak se dá. Jezdím s ním i po silnici (když je to nezbytně nutné) a dá se, je celkem ukázněný, na sobě má mimo přilby ještě reflexní vestu.
    3leté bych nechala dál jezdit na svém kolečku okolo baráku a pod., zatímco dospělák jde a na výšlapa dala do vozíku, či na sedačku, ač už umí na kole či neumí. Do tyče bych už nešla, možná do jiného tažného zařízení, než je tyč..Navíc ne všechny 3leté děti už jsou schopné jet na tyči-záleží, jak jsou ukázněné a jakou mají výdrž, aby na tyči neusínaly..S tyčí to není žádná sranda, zdá se mi i celkem nebezpečná-ve srovnání s vozíkem.

  • Ahoj, já mám 2 a 6 let staré děti, takže tu mladší vozíme v cyklosedačce, ale starší syn už zvládá jezdit na kole bez problému a ujede cca 20 km. Samozřejmě vybíráme trasy, aby tam nebyly nějaké extrémní kopce. Manžel vloni koupil nosič kol z https://www.filsonstore.cz/ , takže jezdíme na víkend klidně i na Lipno a tak a tam jezdíme po okolí :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist