Růstový spurt?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 29.1.2012 7:19

HOlky, růstový spurt je pouze u kojeného dítěte nebo i u dítěte na UM? Mám totiž podezření, že naše malá ho má a to je na UM. Už 2 večery mi neustála křičí, ale to teda fakt strašně moc! Protože je unavená,a le chce i jíst. Přes den mi pije tak 120-150ml každé jídlo co 3 hodiny a večer vypije i 200, ale toho křiku u toho a kroucení, atd.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ho měla u obou, ale u nekojeného nebyl tak markantní, protože když měl hlad, zvedla jsem okamžitě dávku mlíčka o 30ml a buď to vypil, protože měl opravdu hlad a nebo ne a pak byl křik z jiného důvodu. Ale zvýšením dávky nic nezkazíš, tyhle děti ještě mají normální reflexy a tak když jsou nabaštěné, přestanou a dle mé zkušenosti i to na UM, prostě si víc nevzal. A i jsou pověry o tom, že děti na UM trpí obezitou, hahaha, měli by vidět to naše, jsou mu tři a Dachau hadr a na UM byl od 6 týdnů. Druhé kojím již 15 měsíců a je to pěknej cvaldík...tak přidej víc mlíčka na dávku a uvidíš, může ji také bolet bříško, i když to kroucení u růstových spurtů bývá, děti jsou velmi neklidné, ale u prsu je to normální, protože mají přechodně málo mlíčka, neteče jim jak má a tak se vztekají a kroutí, ale na UM se mi to snad nestalo, ale už si to tak nepamatuju, každopádně spurt tam byl...a kolik je malé???to je taky rozhodující, spurt bývá 3M, pak malý kolem 4,5M, 6M, pak kolem 8M a 12M...

  • No já nevím, růstový sprut je, že kojenec potřebuje více mlíčka, které není a tím, že se často přkládá, tak se míčka tvoří více a tímpádem se růstový sprut překoná. Tudíž mi přijde, že u dítěte na UM se nejedná o klasickou laktační krizi. Ale taky vyroste a potřebuje více mlíčka, jenže ty jí ho můžeš přidělat. Kdežto můj syn byl plně kojenej, tak jsem musela vydržet než si více mlíčka vysosal (většinou 3-4 dny) a pak byl klid. Nemůžou to být prdíky?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist