Ruční šlahač vs. tyčový mixér

Otázku položila: Bývalá uživatelka #14140 1.12.2011 12:51

Ahoj holky :-) Moji rodiče maj snad už čtvrt století ruční šlehač od Ety a myslím, že přišel čas, koupit jim k Vánocům něco výkonnějšího, co se po pár vteřinách použití "nezavařuje" a co vypadá aspoň trochu k světu. Abych pravdu řekla, moc se v tom nevyznám, je mi teprv 18, takže bych potřebovala trochu poradit. Při hledání na internetu jsem narazila na tyčové mixéry, které ale, jak jsem pochopila, slouží spíše k sekání a mixování a šlehání je až jejich druhotná vlastnost? Protože naši si na tyhle vychytávky moc nepotrpí a šlehač využívají opravdu jen k přípravě těsta, vyšlehání sněhu apod.. Myslíte teda, že je lepší koupit klasický ruční šlehač? A jakou by měl mít vykonnost? Všimla jsem si, že jsou docela velké rozdíly a pohybuje se to tak od 200 do 450 Wattů... Děkuju moc za všechny rady a vaše zkušenosti :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporučuju koupit toto - máš to jak šlehač, tak tyčový mixér v jednom za bezkonkurenční cenu, chtěla jsem kupovat švagrové, ale ona přišla s tím, že si dárky dávat nebudeme, tak jsem jen přikývla, ušetřené 400Kč.http://www.nej-ceny.cz/73143/rucni-slehac-hyundai-hm-638-3in1.html

  • Verousek891.12.2011 14:46

    To, co popisuje Misaj je z funkčního hlediska dobrá věc, ale z praktickýho hlediska už to tak super není. Hlavní funkcí je šlehání - sněhu, bramborové kaše, apod., ale když to chceš použít jako tyčový mixér, tak manipulace s tímto přístrojem je pak docela obtížná, protože v této poloze je přístroj vcelku těžký. Já si teď budu kupovat toto: http://mixery.heureka.cz/bosch-msm-67/. Je to hlavně tyčový mixér, ale výhodou je to, že se dá používat i jako šlehač, jediný rozdíl je v tom, že tento přístroj nemá 2 metle jako klasický ruční šlehač, ale má pouze jednu šlehací metlu a to jiného tvaru. Vybírej podle toho, k čemu to hlavně budete využívat. Pokud budete spíše šlehat, jak jsem psala ten sníh nebo bramborovou kaši, tak vem ruční šlehač, pokud budete spíše mixovat, tak jdi do tyčového mixéru. Čím větší bude mít přístroj příkon, tím lépe bude svoji práci zvládat, ale tím také samozřejmě bude mít větší odběr energie. Co se týče šlehače nebo mixéru, tak bych neviděla zas tak velký rozdíl, protože tento přístroj ti nepojede celý den, ale použiješ ho třeba jen na 5 min. Vybírej hlavně podle toho, co všechno zvládá a porovnej to s tím, na co ho budete využívat :)

  • Ahoj. Máte prosím někdo zkušenosti s mixérem a vařičem v jednom https://detivbavlnce.cz/237188-beaba-parni-varic-mixer-babycook-duo-sedy.html ?

  • Kamilka3329.12.2023 15:46

    Dobrý den, já jsem si nedávno pořídila nový mixér na internetových stránkách https://www.all-the-best.eu/ a je to skvělá věc. Perfektně se sním mixuje ovoce i zelenina. Vaření s ním je mnohem jednodušší a hlavně rychlejší. Když jsem ho kupovala, hledala jsem především výkonnost, a tenhle má i nízkou spotřebu. Podle mě by určitě vaši rodiče ocenili takový dárek k Vánocům.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist