Rozpočet na svatbu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #281844 19.2.2018 11:02

Ahoj holky,
kolik vás stála celá svatba a kde jste ji měli? Kolik bylo hostů a jak vše probíhalo? Jsem momentálně těhotná a svatbu plánujeme po porodu. Zvažujeme jak velikou svatbu uspořádáme dle finančních možností. Plánujeme ji na zámku a hostinu v místní restauraci. Pronájem prostor je cca 10 000,- Prosím o vaše zkušenosti a rady.;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Meli jsme cca 55 lidi. V restauraci. Uz od snidane, kde se hosti schazeli. Pronajem jsme neplatili. Obrad na radnici, zdarma. Kdyz jsem spocitala naklady na vse komplet, jidlo, piti, kadernice, kosmetika, prstynky, saty atd atd. Tak jsme skoncili na castce 140 000,- dodam jeste ze hubdu jsme meli kapelu, ktera byla pomerne draha. Myslim kolem 15000,-.

  • My měli obřad v místní zrekonstruované knihovně. Neděs se :-D jde o nádhernou stavbu - kombinace starého gotického hradu, skla a dřeva :-) Všichni byli nadšení.
    A potom jsme jeli do vedlejšího města do dobré restaurace, hostů na oběd bylo 40, na večerní raut přišlo ještě cca 10 kamarádů. Za pronájem knihovny ani restaurace jsme nic neplatili, jen za to, že nám ji den předem vyzdobili naší dekorací. Hostina nás stála 45 tisíc + ostatní věci (šaty, fotograf + video, kosmetička, kadeřnice, výzdoba a dekorace) jsme platili taky cca 45 tisíc, takže dohromady 90 tisíc. Určitě jsme neměli žádnou velikánskou svatbu, zvali jsme jen blízkou rodinu. Cukroví jsme tedy neplatili, to nám pekly maminky a dort nám dělala moje sestra jako svatební dar.

  • dancewomen19.2.2018 11:23

    Nás vyšla cca 70000kč plus 30000kč svatební cesta. Brali jsme se v kostele a pak byli do cca 4 v restauraci. Hostů teď už přesně nevím ale do 30. Večerní program jsme neměli, přesunuli jsme se pak na hotel, kde jsme byli sami, měli jsme soukromý wellness, večeři a svatební noc, takže pak odpadlo večerní jídlo pro všechny, kapela a tak;-)

  • Nas stala hostina o 55 lidech na obed a +10 lidech na večer 66 000,- i s koštem vína...měli jsme zdarma pokoj na spaní, šampus...
    Ovšem svatba je taky o fotografovi, muzice, šatech, obleku, prstenech, koláčcích, zákuscích, dortu, řidič jako závoz hostů, květiny, slivovice, víno, jídlo na snídani + druhý den, výzdoba, atd...kadernice, make up, cestak, ...
    Upozornuju, ze jsme si vse delali doma, pekli, kvetiny, zdobeni, vareni na druhy den i snidane, alkohol atd...stejne to vyslo do 180 000,- !!! Silena castka, kazdy neco kupoval, zarizoval, napr. jedna babicka kolacky, druha snidani, tchyne pekla s kamoskama zakusky, teta dort, palene domaci z palenice, darovane, vino domaci, fotografka rodinna znama, cimbalovka bratranec (presto se jim dalo 5000,- i fotografce, aby se nereklo), neco na kostel, kostelnikovi, ridicovi...a stejne se to vysplhalo takhle vysoko po secteni naprosto vsech nakladu!!!! Kdo kolik zaplatil. Hosty jsme meli u nas doma v baraku na noc, protoze jsou pulka Slovaci, cili druhy den muselo byt jidlo a piti. Btw vypilo se 33 litru slivovice :D

  • hiuhi19.2.2018 12:32

    My meli malinkou svatbu u nas na urade. Jen my a svedci plus kamaradka co nam svatbu nafotila a jeji manzel co nam pri obradu hlidal ditko. :-D
    Svatecni obed jsem si udelala doma sama.
    Celkem nas svatba i s myma satama co jsem si kupovala a nepujcovala vysla na 10000,-… ale jen proto ze byla tak malinkata a skoro vsechno jsem si delala sama :-D

  • My meli svatbu na zamku v Detenicich pronajem mistnosti na obrad, obed , raut a zamecky apartmna a jeste pokoj pro rodice (stejne jsme meli k dispozici cely zamek) :-D + veskery jidlo tj. Obed pro 30lidi a potom velmi bohaty raut s pitim a alkoholem pro cca 40lidi tak celkem 70 000kc a zbytek saty, prstynky, fotograf, dort, kytky, dj a kupa doplnku a vseho potrebnyho taky kolem 70 000kc mame drahy prstynky pres 17 000kc tak to pak naskace :-) rekla bych ze mensi svatba :-) a vsichni byli mooc spokojena a hlavne my coz je nejdulezitejsi :-D a jeste mame 50 000kc na svatební cestu ale ta jeste neprobehla :-)

  • tak my měli malou svatbu a on ten rozpočet se navýší i o další věci jak píše kurkovalu - spoustu věcí člověk může udělat sám - my si dělali třeba oznámení, svatební koláčky, část cukroví, nějaké drobnosti sem taky vytvářela (brala sem to jako zábavu) ... fotografa jsme měli jen na obřad a focení nás dvou po obřadu (cena 3000 Kč), plus kamarád fotil.
    u některých věcí jako je svatební kytice je lepší říct, že se nejedná o svatební, protože je za to cena výrazně nadsazená. na čem jsme nešetřili byly prstýnky - cena za ten pár téměř 10 tis, ale nelitujeme. svatební šaty sem si nechala ušít a stály 3000 Kč - méně než by stály v půjčovně. ale je potřeba počítat i boty (případně druhé šaty na převlečení), oblek pro chlapa, košile, kravata (aby jste byli pěkně sladění), svatební dort, případně dorty pro maminky ...
    co mně celkem zaráží je u vás cena za pronájem - 10 tis je celkem dost na to, že tam budete konzumovat a tudíž budou mít dost velkou útratu. a pozor i na to, že někde si při donesení vlastního vína/alkoholu účtují "špuntovné" - čímž se zvyšují další náklady.

  • My svatba v kostele a párty na faře + farní zahradě, jidlo formou bufetu po celou dobu, hrál nám dj. Hostů 100, celková cena kolem 80 tis., a to včetně všech maličkosti (oblečení my oba, já boty, doplňky, fotograf ad.).

  • petulka619.2.2018 12:44

    Naše celkové náklady 130000,- s tím, že na některých věcech by se dalo ušetřit, ale proč..když na ten den budeš vzpomínat zbytek života 😊 8000,- nás stal obřad na zámku v Chlumci nad Cidlinou, obřad potom u nás v obecní sokolovně, kde jsme si výzdobu dělali sami, občerstvení formou rautu ... Na obřad nás bylo asi 30 večer jsem nepočítala, přišli i kluci co hrají s manželem fotbal, se kterýma se nepočítalo...ale myslím, že v jednu chvíli mohlo být i pres 80 lidí... Fotograf 9000,- šaty půjčené 10000,- dort přesně podle mých představ 9000,- Kvetiny 6000,- Ale částka opravdu zahrnuje všelijaké dalsi drobnosti..

  • Nás svatba pro 40 lidi stála 120 000. :-) Je v tom vše- šaty, hostina(oběd, večer raut) , fotograf, květiny, DJ, ubytování apod. :-)

  • terryk19.2.2018 13:29

    Nás vyšla na cca 60 papírů se vším všudy. Prsteny, šaty, výzdoba, dort, dj, fotograf, obřad ve všední den na radnici, hostina pro cca 10-15 hostů, raut + pití pro cca 25-30 vše v restauraci.

  • Hodne zalezi,jakou mas predstavu...Zda budete chtit zlate prstynky nebo jiny kov,kde bude obrad,hostina,jaka kapela...my meli cca 32 hostu a svatba nas vysla na cca 120 000. Prstynky bile zlato,saty pujcene,manzel novy oblek i s botama a kosili,obrad v kostele,hostina v pronajate restauraci,kde varil znamy kuchar,zaplatili jsme 2 cisniky,kapela patrila urcite k levnejsim,veskery alkohol i jidlo jsme nakupovali,pro par hostu zajisteno prespani. Fotograf,kameraman,dort,vyzdoba,kvetiny,kadernice,kosmeticka...cukrovi jsme si delali sami.

  • My měli svatbu nedávno (července 2017). Svatbu jsme měli venku u altánku (obřad cca 5.000,--), servis (tj, oběd, a oslavu) jsme měli v restauraci (kde bylo zároveň pro hosty zajištěné ubytování; a v době, kdy jsme se fotili, se hosté mohli věnovat wellnessu, který hotel nabízel), dále jsme měli paušál na osobu cca 1.500,-- (ale bylo v tom jídlo/přípitek/alkohol). No a pak moje svatební šaty cca 8.000,--, prstýnky (ty jsme měli trošku dražší) celkem asi 25.000,--Kč a DJ cca 9.000,-- (ale zas hrál od obřadu až do ranních hodin) plus nějaké doplňky (jako výzdoba obřadu, restaurace, účes, makeup atd). Dort cca 2.000,--Kč (i s koláčky) a minicukroví jsme dělali sami. Fotograf na celý den cca 5.000,--Kč.

    Měli jsme celkem malou svatbu 26 lidí a platili jsme dohromady kolem 120.000,--Kč.

  • petulinkaa1319.2.2018 21:32

    Svatbu jsme meli na zámeckém statku 15km za mestem, ticho, klid, priroda. Obrad venku, hostinu v dvoupatrové pivnici, nahoře hostina, dole kapela, raut a bar :-) i venku na veranda se popijelo, meli jsme to jen pro sebe rezervovaný. Delali se tam v zahradach i fotky, proste se přijelo a vse delo na jednom místě coz jsme chtěli, nez nekam furt prejiudert. Bylo nas cca 40 lidi, na obřadu vic. Všechno vyslo na cca 120 tisic, my tam s manzelem ztravili i svatební noc v novomanželskem apartmánu :-) cena je je se vsim, od pronájmu, prstýnky, kytky, výzdoba, kapela, hostina, svat. kolacky 300ks :-D atd. meli jsme fotografku na obrad a svatebni fotky, hostinu a nataceni obstaral bracha :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist