Rozhoduje hodně váha?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44414 20.4.2011 14:05

Ahoj womenky,mám takový dotaz... S přítelem se snažíme o miminko,ale jsem jak tintítko. Vážím 44kg a měřím 165cm. Měla jste to některá podobné nebo znáte někoho takového? Všichni mi říkají,ať se o miminko nepokoušíme,dokud nepřiberu,že to jinak stejně nedonosím... Myslíte že je to pravda? Jsem z toho v koncích a navím co si myslet. Znám holčiny co jsou hubený a miminko měli... Co si myslíte vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měřím 165 cm a vážím 52 kg.V době otěhotnění obou dětí co mám byla váha 48.Ale dle mého Tvá váha už je alarmující.Nevim sice zdali to máš rodové či ne,ale jeden čas jsem měla 46.(problémy doma) a přišla jsem si děsně.Jsem ráda že jsem to nabrala zpět.

  • Znám holčinu, která je cca stejně vysoká, váží 48 kg. Teď čeká druhé miminko. Také znám holčinu, která měří něco přes 170 cm a váží 47 kg. Má už jedno dítě a teď čeká dvojčata. Obě první těhotenství těchto holčin i porod proběhly bez problémů. Druhá těhotenství probíhají zatím také dobře.

  • Pišeš, že to mate v rodine.. co tvoje maminka? Také je hodně hubená? A co další ženy v rodině, měly nějaké problémy s otěhotněním kvůli váze?

  • Moje mamka měří 160cm a má 45kg ;) sice je jí 40, ale před dvaceti lety vysoká byla stejně a vážila a má dvě dcery, myslím, že to není probém ;)

  • faktem je, že když sou ženské hodně hubené, tak se doktoři pomalu diví, že žena otěhotní......já měřím 157 cm a vážila sem před prvním i tímto těhotenstvím 44kg. A otěhotněla jsem v pohodě, první dítě v pohodě donosila, tohle doufám taky. Ale vím, že kámoška je hodně hubená a i dost vysoká a na první dítě čekali asi 3/4 roku než otěhotněla a teď se snaží taky tak nějak a nedaří se. Ale ona má nepravidelný MC, tak spíše bude asi chyba v tom. Ale už byli i na konzultaci ohledně umělého oplodnění ( včetně odběru spermatu atp. ) a dr. jí tam řekl, že má rozhodně přibrat.

  • Ahoj. Moje kamarádka měla podobné míry a už má dva klučíky :) Musím ale potvrdit, že jsem se teď při pobytu pár dní v porodnici na rizikovém oddělení setkala se dvěmi pokoji jen se slečnami s velmi nízkou váhou a potížemi. Jedna byla ve 30 tt a její miminko nepřibíralo na váze a musela na akutního císaře, druhá čekala a doufala, že malý ještě vydrží v 32 tt a takových případů tam bylo opravdu hodně. Ale neznamená to, že každá drobná žena, která má rodinní dispozice nemůže otěhotnět a hlavně, že zákonitě musí mít potíže.

  • Ahojky měřím 150cm a vážím od 42-43 Kg kolísá mi to mezi temito 2mi čísli,snažíme se 2 roky a bohužel jsem zatím neotěhotněla.tedy jednou jo,ale skončilo to v 5tt.

  • ahojik hele jestli jsi hubená od přírody a nejde ti přibrat tak to vůbec neřeš.Pokud máš v pořádku cyklus tak nezáleží jestli jsi hubená.Vubec se nezaobirej ostatními a klidně to zkoušejte.Podívej se na modelky ty jsou hubené a děti mají.

  • s nízkou váhou není tak problém dítě donosit, ale může být problém s otěhotněním - ale jestli máš menstruaci a máš ji pravidelnou, tak v tom nevidím moc problém ... mám hrozně drobnou kamarádku, která skoro až do termínu donosila dvojčata, dělali jsme si z ní srandu, že se musí už převažovat dopředu ;-) - má je sice po umělém oplodnění, ale chyba byla na manželově straně

  • Když jsem přišla do jiného stavu, měřila jsem 168 cm a vážila 48 kg. Doktor se divil, že jsem vůbec otěhotněla, ale celé těhotenství probíhalo v pohodě, ani jsem moc nepřibrala. Myslím, že hodně záleží na tom jestli jsi přirozeně drobné postavy i když se stravuješ normálně nebo vyhublá po nějaké dietě.

  • Ta váha nijak nevadí, jí měla taky něco málo nad 45 kg, mám 156cm a jsem v 11-12tt :) Neboj, nevím proč tě zbytečně strasují, když potřebuješ klid. Pokud nemáš anorexii, nebo velkou nadváhu, váha nijak mimčo neovlivní ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist