Rozházený hormonální profil.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70869 8.8.2012 10:40

Ahoj holky, chtěla bych se na něco zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti a jaké jsou vaše názory. V dubnu mi můj doktor dělal hormonální profil - vše v pořádku, manželův spermiogram též v pořádku. Od května jsme v centru asistované reprodukce, všechny vyšetření jsem podstoupili znovu...každopádně nastala změna. Manželův spermiogram stále v pořádku, ale můj hormonální profil katastrofa - nízký progesteron (na ten jsem dostala Duphaston, mám brát 17-25 DC) a vysoký prolaktin (3DC byl 1147mlU/l a 21DC 643mlU/l). Kvůli prolaktinu jsem byla odeslána na rtg selly, perimetr a echokardiograf před nasazením Dostinexu. V červnu, kdy jsem se chystala na první IUI mi paní doktorka oznámila, že mám v prvním odběru (3DC) zvýšený prolaktin, i přesto mi inseminaci provedli. Když jsem se teď v půlce července dozvěděla všechny výsledky, tak mi pan docent opět řekl, že mám přijít na ultrazvuk a provedla by se další IUI, kdyby tam folikul byl.
Teď se ptám, jaké máte zkušenosti s nízkým progesteronem a vysokým prolaktinem? Je vůbec možné otěhotnět bez lečby? Má cenu chodit s tímto "hendikepem" na IUI ?
Nedávno jsem psala jedné magistře, co se zabývá bylinkama, je velice dobrá a sestavila mi speciální kúru - ohledně hormonálního profilu, neplodnosti,.... Myslíte, že by mi bylinky v tomhle mohly pomoci?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ohledně sníženého progesteronu zkušenosti nemám, u vysokého prolaktinu ano . prášky by měly zabrat a pomoct jeho hladinu snížit. Vysoký prolaktin brání možnosti otěhotnění a ovulaci. Po vysazení léků se většinou hladina opět zvýší, takže je třeba brát léky dlouhodobě. Pokud se haldina hlídá a hlídá se ovulace, folikuly, tak asi není IUI problém.
    Já užívala také bylinky (od firmy Naděje - tinktury z pupenů - tomu hodně věřím) nebo kapky Mastodynon (ty ale v době, kdy jsem už léky nebrala kvůli CAR právě) nebo přímo samotný Drmek obecný.
    Bylinky si myslím můžou pomoct. Záleží taky na tom, jak závažný ten nález na hormon. profilu je a to já neposoudím. Otázka je, zda je dobré nebo ne kombinovat bylinky a léky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist